Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αγροτουρισμός

Φιλοξενία Ολλανδών δημοσιογράφων από το δίκτυο Guest Inn στην Κεντρική & Δυτική Μακεδονία

Τατιάνα Ρόκου - 31 Αύγουστος 2017, 10:04

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Nanda Raaphorst και ο φωτογράφος Frits Meyst θα επισκεφθούν την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία για τις ανάγκες ενός 11σέλιδου αφιερώματος και την εκτενή παρουσίαση και προβολή του μοναδικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και της αυθεντικότητας της Βόρειας Ελλάδας.


Το δίκτυο Guest Inn, το πρώτο δίκτυο προβολής αγροτουριστικών και παραδοσιακών ξενώνων, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, οργανώνει ένα 5ήμερο press trip  στην περιοχή της Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας για το γνωστό ολλανδκό ταξιδιωτικό περιοδικό “Reiz & Magazine”.

Από τις 2 έως τις 7 Σεπτεμβρίου η δημοσιογράφος Nanda Raaphorst και ο φωτογράφος Frits Meyst θα επισκεφθούν την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, από τον Όλυμπο έως τις Πρέσπες και από την Καστοριά έως τα Λουτρά Ποζάρ για τις ανάγκες ενός 11σέλιδου αφιερώματος και την εκτενή παρουσίαση και προβολή του μοναδικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και της αυθεντικότητας της Βόρειας Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα ταξίδι με κεντρικό άξονα την ανάδειξη και παρουσίαση των άγνωστων πτυχών των περιοχών αυτών στους αναγνώστες ένος από τα μεγαλύτερα ολλανδικά περιοδικά. Η θεματολογία του αφιερώματος αφορά μεταξύ άλλων: τα πεζοπορικά μονοπάτια του Ολύμπου, τον μοναδικό περιβαλοντολογικό πλούτο των Πρεσπών, την οινογνωσία και τη γαστρονομία των δρόμων του κρασιού στην περιοχή του Αμυνταίου και τα εκπληκτικά ιαματικά λουτρά Ποζάρ.

Οι δημοσιογράφοι θα επισκευτούν παράλληλα τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και της Αρχαίας Πέλλας καθώς και τις παραδοσιακές γειτονιές Ντολτσό στην Καστοριά και Βαρώσι στην Έδεσσα.

Για τις ανάγκες των παραπάνω θεμάτων οι δημοσιογράφοι θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά από τους ξενώνες του δικτύου Guest Inn και θα ξεναγηθούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες. Πιο συγκεκριμένα από τον ξενώνα-εστιατόριο Dimatis και Ktima Bellou στον Όλυμπο, το ξενοδοχείο Loggas στο Σιδηροχώρι Καστοριάς, τον ξενώνα Kivotos Epavlis στις Πρέσπες, τον ξενώνα-εστιατόριο Kontosoros και Agonari-Taverna tou Thoma στην περιοχή του Αμύνταιου και τέλος από τον ξενώνα Naiades στα Λουτρά Λουτρακίου.

Η περιήγηση και η γνωριμία με τις φυσιολατρικές δραστηριότητες που προσφέρει η ευτύτερη περιοχή Νυμφαίου-Αετού-Αμύνταιου θα γίνει από την τοπική εταιρεία δραστηριοτήτων Artemis, η οποία θα τους δώσει μοναδικά tips και ιδέες για να προτείνουν στους αναγνώστες τους.

Το ταξίδι αυτό είναι το 4ο που διοργανώνεται σε συνεργασία με το γραφείο EOT Κάτω Χωρών για Ολλανδούς-Βέλγους δημοσιογράφους και bloggers. Ένα ακόμη press trip έχει προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου στην Πελοπόννησο με κύριο άξονα τα πεζοπορικά μονοπάτια του Mainalon Trail.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top