Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΝέος CEO της Uber ο Dara Khosrowshahi της Expedia
Πρόσωπα

Νέος CEO της Uber ο Dara Khosrowshahi της Expedia

Η επιλογή του κ. Khosrowshahi είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην Uber, τη μεγαλύτερη εταιρεία μετακινήσεων στον κόσμο, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή χωρίς ηγεσία, καθώς ο συνιδρυτής της, Travis Kalanick, παραιτήθηκε, ύστερα από πιέσεις, από τη θέση του CEO στις 20 Ιουνίου.

Η Uber επέλεξε τον Dara Khosrowshahi, επικεφαλή της Expedia, για το νέο της διευθύνοντα σύμβουλο. Η επιλογή αυτή έληξε μια αμφισβητούμενη διαδικασία αναζήτησης, καθώς η γνωστή εταιρεία προσπαθεί να ξεπεράσει μια ταραχώδη περίοδο στην οποία βρίσκεται τελευταία. Ο κ. Khosrowshahi αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος υποψήφιος ανάμεσα σε τρεις φιναλίστ ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο συνεδριάσεις του ΔΣ της Uber, όπως δήλωσαν ανώνυμες πηγές.

Ένας από τους φιναλίστ, ο Jeffrey R. Immelt, πρώην επικεφαλής της General Electric, αποσύρθηκε την Κυριακή, όταν κατέστη σαφές ότι δεν είχε αρκετή υποστήριξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτατα στελέχη της Uber είχαν δείξει αντ’ αυτού την προτίμησή τους προς το πρόσωπο της Meg Whitman, επικεφαλούς της Hewlett Packard Enterprise. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα, καθώς οι διευθυντές και η κα Whitman δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στους όρους με τους οποίους θα αναλάμβανε ως διευθύνουσα σύμβουλος. Τελικά, το συμβούλιο κατέληξε στον τρίτο υποψήφιο, κ. Khosrowshahi.

Η επιλογή του κ. Khosrowshahi είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση της σταθερότητας στην Uber, τη μεγαλύτερη εταιρεία μετακινήσεων στον κόσμο, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή χωρίς ηγεσία, καθώς ο συνιδρυτής της, Travis Kalanick, παραιτήθηκε, ύστερα από πιέσεις, από τη θέση του CEO στις 20 Ιουνίου. Υπό την ηγεσία του κ. Kalanick, η Uber άλλαξε το τοπίο των μετακινήσεων προσφέροντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να καλέσουν ένα αυτοκίνητο μέσω μιας εφαρμογής, μετατρέποντας έτσι την εταιρεία στον κολοσσό των σχεδόν 70 δισ. δολ. που είναι σήμερα.

Όμως, το μέλλον της Uber έγινε ακόμη πιο ασταθές φέτος, όταν η εταιρεία κατηγορήθηκε για το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για ορισμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία κ.λπ. Ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα της Uber συνέχιζε να αναπτύσσεται, οι μέθοδοι διαχείρισης του κ. Kalanick βρέθηκαν απέναντι από έλεγχο και οι επενδυτές ‘στασίασαν” εναντίον του.

Ο ιρανικής καταγωγής Dara Khosrowshahi, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Expedia από το 2005, έχει εμπειρία στην ψηφιακή βιομηχανία που, όπως και η Uber, επηρεάζει την πραγματική ζωή, την κίνηση και τα logistics του κόσμου. Ο κ. Khosrowshahi εντάχθηκε επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της New York Times Company το 2015 και στο παρελθόν έχει εργαστεί στην IAC / InterActive Corp.

Ο Mark Okerstrom θα πάρει τη θέση του Dara Khosrowshahi ως πρόεδρος και CEO της Expedia. Ο κ. Khosrowshahi θα παραμείνει στο ΔΣ της Expedia.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024