Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΆνω των 2 εκατομμυρίων αναμένεται να φτάσουν οι αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Άνω των 2 εκατομμυρίων αναμένεται να φτάσουν οι αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα

Η υπουργός Τουρισμού συζήτησε με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Crystal Cruises το σχεδιασμό των προγραμμάτων κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς το 2018 και 2019, στη βάση του ισχυρού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Διαδοχικές συναντήσεις για τον τουρισμό και τις επενδύσεις είχε με εκπροσώπους αμερικανικών ομίλων η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Σαν Ντιέγκο, όπου συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ASTA με τη συμμετοχή του γενικού πρόξενου κ. Γρήγορη Καραχάλιου.

Κατά την επίσκεψη της στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε συναντήσεις όπου συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας και η προϊσταμένη του ΕΟΤ Αμερικής & Καναδά κα Γκρέτα Καματερού.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Peter Vlitas, αντιπρόεδρο του Travel Leaders Group  και  τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κώστα Τσέγα.

Με την πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρόεδρο της Atlantic Bank κα Νάνσυ Παπαϊωάννου συζητήθηκαν δυνητικά επενδυτικά σχέδια στον ελληνικό τουριστικό τομέα.


Η κα Έλενα Κουντουρά με την πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης και πρόεδρο της Atlantic Bank, κα Νάνσυ Παπαϊωάννου και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κώστα Τσέγα.

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα για νέες τουριστικές επενδύσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση της κας Κουντουρά με τον John Catsimatidis Jr., της Red Apple Group. Η κα Κουντουρά τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα και στηρίζει την προσέλκυση επενδύσεων. Αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση των νέων προτάσεων και σχεδίων την τελευταία διετία στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα, καθώς και στο αυξημένο ενδιαφέρον αμερικανικών ομίλων να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Ο Peter Vlitas, αντιπρόεδρος του Ομίλου Travel Leaders Group, τόνισε για άλλη μία φορά πόσο μεγάλη επιτυχία είναι η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ASTA για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Destination Expo στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018 με την συμμετοχή εκατοντάδων Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων. Αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση των αφίξεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2017, στην σημαντική άνοδο που καταγράφεται στις προκρατήσεις για το 2018, και στην προοπτική που υπάρχει οι αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια ετησίως.


Η κα Έλενα Κουντουρά με την Eddie Rodriguez, διευθύνουσα σύμβουλο της Crystal Cruises.

Επίσης, η κα Κουντουρά συζήτησε με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Crystal Cruises Eddie Rodriguez το σχεδιασμό των προγραμμάτων κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς το 2018 και 2019, στη βάση του ισχυρού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον John Catsimatidis Jr., της Red Apple Group, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κώστα Τσέγα και την προϊσταμένη του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά, κα Γκρέτα Καματερού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024