Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

'Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές θέλουν να μας κοροϊδέψουν' λέει ο O'Leary της Ryanair

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Σεπτέμβριος 2017, 12:12

Έγγραφο, υπεγεγραμμένο από την Air France, την KLM, τη Lufthansa και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες τον περασμένο Μάιο, αναφέρει ότι δε θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά αερομεταφορών χωρίς 'πλήρη ρυθμιστική σύγκλιση', συμπεριλαμβανομένης της 'αναγνώρισης της αρμοδιότητας' από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.


Η Ryanair ισχυρίζεται ότι οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Air France και της Lufthansa, ασκούν πιέσεις κατά των αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πρόσβασή τους στην ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά μετά το Brexit.

Ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary, προειδοποίησε ότι στην ουσία πραγματοποιούν ολόκληρη εκστρατεία εναντίον μιας συμφωνίας της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπούν αεροπορικές εταιρείες όπως η easyJet και η British Airways από το να είναι σε θέση να προσφέρουν πτήσεις εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου από το 2019.

Σύμφωνα με έγγραφο, υπεγεγραμμένο από την Air France, την KLM, τη Lufthansa και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες τον περασμένο Μάιο, δε θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά αερομεταφορών χωρίς “πλήρη ρυθμιστική σύγκλιση”, συμπεριλαμβανομένης της “αναγνώρισης της αρμοδιότητας” από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς “Times”, το έγγραφο αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό να απορρίψει μια τέτοια συμφωνία, πράγμα που σημαίνει ότι η βρετανική κυβέρνηση και η ΕΕ θα πρέπει να διαπραγματευτούν μια νέα διμερή συμφωνία, που θα διασφαλίζει ότι οι πτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Ο O’Leary δήλωσε ότι εάν δεν έχει επιτευχθεί τέτοια συμφωνία έως τον Οκτώβριο του 2018, για να διασφαλιστεί ότι οι πτήσεις μπορούν να προγραμματοποιηθούν από την άνοιξη του 2019, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Chris Grayling, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κρίση.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο O’Leary δήλωσε: “Αυτή είναι η πρόκληση για τον Grayling και την υπόλοιπη βρετανική κυβέρνηση. Δεν παίζουμε με ισότιμους όρους. Η ιδέα ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να κάνουν μια συμφωνία με τη Βρετανία για να προστατεύσουν τους Ισπανούς ξενοδόχους είναι ηλίθια. Θέλουν να σας κοροϊδέψουν, επειδή η Air France και η Lufthansa έχουν συμφέρον να  καθηλώσουν τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες”.

Η Air France δήλωσε, από τη μεριά της, στους Times: “Δεν ασκούμε πιέσεις για τη μη επίτευξη μιας συμφωνίας, αλλά κάνουμε γνωστή τη θέση μας, ώστε εξασφαλίσουμε ότι θα επικρατήσει μια δίκαιη κατάσταση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top