Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Συνεχίζονται από τον ΕΟΤ τα ταξίδια εξοικείωσης ανά την Ελλάδα και μέσα στο φθινόπωρο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Σεπτέμβριος 2017, 15:20

Οι δράσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται κατόπιν σχετικών αποφάσεων του γενικού γραμματέα ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα από την Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΤ, σε συνεργασία με τα Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού και με τη συνδρομή των εκάστοτε τοπικών αρχών και ιδιωτικών φορέων.


Η ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και νησιά του Αιγαίου- λιγότερο γνωστά στο ευρύ τουριστικό κοινό -έχουν την τιμητική τους στο φθινοπωρινό πρόγραμμα ταξιδιών εξοικείωσης δημοσιογράφων, bloggers, αλλά και τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, που οργανώνει ο ΕΟΤ, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για τη διεθνή προβολή της χώρας ως ιδανικού προορισμού διακοπών 365 μέρες το χρόνο.

Στόχος των δράσεων είναι η αποτελεσματική προβολή των δυνατοτήτων εναλλακτικών και θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η χώρα μας, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Συγκεκριμένα:

  • Την Αθήνα και τους Δελφούς επισκέπτεται (02-08/09/17) 4μελές τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής “Travel with me” (με τηλεθέαση 32,7%), της εσθονικής κρατικής τηλεόρασης ETV, για τη δημιουργία δύο 25λεπτων επεισοδίων, που θα μεταδοθούν στις 21 και στις 28 Οκτωβρίου 2017 σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.
  • Την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία επισκέπτονται (02-09/09/17) δημοσιογράφος και φωτογράφος του γνωστού ολλανδικού ταξιδιωτικού περιοδικού “Reis & Magazine”, που απευθύνεται στους λάτρεις των ταξιδιών σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ιστορικής σημασίας και παραδοσιακών οικισμών. Για τις ανάγκες 10σέλιδου αφιερώματος θα επισκεφθούν τις περιοχές: Όλυμπος, Πρέσπες, Καστοριά, Έδεσσα, Βεργίνα και Πέλλα. Η δημοσίευση προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2018.
  • Την Πελοπόννησο επισκέπτεται (04-11/09/17) δημοσιογράφος του γερμανικού τουριστικού περιοδικού “Turistik Aktuell”, με σκοπό την συλλογή ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού για τη σύνταξη άρθρου που θα προβάλλει την περιοχή στη Γερμανία και θα δημοσιευθεί την άνοιξη του 2018.
  • Την Κάρπαθο και την Κάσο θα επισκεφθούν δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι (05-12/09/17), με σκοπό να συλλέξουν υλικό για αφιερώματα στα δύο νησιά που θα δημοσιευθούν στα γυναικεία περιοδικά “Confidenze” και “F” και στο μηνιαίο τουριστικό περιοδικό “In Viaggio”. Η αναγνωσιμότητα κάθε περιοδικού ξεπερνά τις 100.000. 
  • Την Αττική επισκέπτονται (04-07/09/17) μία δημοσιογράφος του περιοδικού “Meeting & Intensives Travel” και δέκα τουριστικοί πράκτορες (buyers) από τη Βρετανία, με σκοπό την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.
  • Τις Μικρές Κυκλάδες (Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σχοινούσα), θα επισκεφθούν (16-30/9/2017) δύο Σουηδοί δημοσιογράφοι για συλλογή πληροφοριών, με σκοπό τη δημοσίευση ειδικού αφιερώματος για ιστιοπλοΐα και εξερεύνηση στο ταξιδιωτικό περιοδικό της εφημερίδας “Expressen” ALLT OM RESOR.
  • Την Αμοργό θα επισκεφθούν (18-24/09/17) έξι Γάλλοι δημοσιογράφοι για να καλύψουν τον Διεθνή Αγώνα Ελεύθερης Κατάδυσης “Authentic Big Blue” (Αυθεντικό Απέραντο Γαλάζιο) που θα πραγματοποιηθεί στο νησί με τη συμμετοχή ξένων και Ελλήνων αθλητών.
  • Τέλος, την Αθήνα, την Ύδρα και τη Μύκονο επισκέφθηκαν πρόσφατα (29/08-03/09/17), έξι Αυστριακοί δημοσιογράφοι από το τηλεοπτικό δίκτυο Οe24 online&TV, το περιοδικό της Red Bull – Hin und Weg και τις εφημερίδες με ευρεία κυκλοφορία στην Αυστρία (“Krone Zeitung”, “Kleine Zeitung”, “Kurier” και Die Presse”).

 


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top