Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι διεθνείς clubbers προτιμούν πλέον την Ελλάδα έναντι της Ίμπιζα
Τάσεις

Οι διεθνείς clubbers προτιμούν πλέον την Ελλάδα έναντι της Ίμπιζα

Οι νέοι απομακρύνθηκαν σταδιακά από την καθιερωμένη παγκόσμια πρωτεύουσα των πάρτυ, κοιτώντας σε πιο προσιτές εμπειρίες clubbing στην Ελλάδα.

Η Ίμπιζα φαίνεται να χάνει τη φήμη της ως προορισμός για νέους που αναζητούν να κάνουν πάρτυ καθώς, όλο και περισσότεροι μεσήλικες φαίνεται να κάνουν κράτηση για διακοπές στο νησί, σύμφωνα με την Thomas Cook.
Η εταιρεία έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι οι κρατήσεις για άτομα ηλικίας 18-29 ετών μειώνονται στο νησί, ενώ οι κρατήσεις για άτομα ηλικίας 30-39 ετών αυξάνονται.
Τα τελευταία χρόνια, η Ίμπιζα έχει προσελκύσει μερικούς high-class παλιομοδήτες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών David Cameron, ο οποίος φωτογραφήθηκε στις διακοπές του το 2011 εκεί, και του Ed Miliband, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί το 2015 μετά την αποχώρησή του ως ηγέτη του Εργατικού Κόμματος.
Σύμφωνα με την Thomas Cook, μία στις έξι κρατήσεις έχει μετατοπιστεί από την ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών στην κατηγορία 30-39 τα τελευταία πέντε χρόνια και οι οικογενειακές διακοπές στην Ίμπιζα έχουν αυξηθεί κατά 6%.
Αντίθετα, οι νέοι απομακρύνθηκαν σταδιακά από την καθιερωμένη παγκόσμια πρωτεύουσα των πάρτυ, κοιτώντας σε πιο προσιτές εμπειρίες clubbing στην Ελλάδα.
Οι ετήσιες κρατήσεις στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά μεταξύ ηλικιακών ομάδων κάτω των 25 ετών. Τα δημοφιλή ελληνικά νησιά της Κω και της Ζακύνθου έχουν δει τις κρατήσεις να διπλασιάζονται στις ηλικίες κάτω των 25 ετών από το 2009, ενώ οι κρατήσεις για άτομα άνω των 50 ετών μειώνονται κάθε χρόνο.
Η Thomas Cook δήλωσε: “Οι νέοι παραθεριστές που αναζητούν εναλλακτικές και οικονομικότερες επιλογές από την Ίμπιζα επιλέγουν την Καρδάμαινα στην Κω, όπου μπορούν να ξενυχτούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην οδό Bar. Το Laganas Strip της Ζακύνθου είναι ένα ακόμη αγαπημένο μέρος και θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή hotspots της Ευρώπης για τους κάτω των 25 ετών που δεν βλέπουν την Ίμπιζα τόσο θετικά και έχουν έναν πιο μαζεμένο προϋπολογισμό.”
Ο διευθυντής Προϊόντων του Thomas Cook UK, Tony Hopkins, δήλωσε: “Η Ibiza αλλάζει, καθώς αλλάζουν και τα γούστα των πελατών της. Το αγαπημένο μέρος της δεκαετίας του ’90 και του 2000 φαίνεται να χαλαρώνει τους ρυθμούς του και αρχίζει να ταιριάζει περισσότερο σε 30άρηδες και τις νεαρές τους οικογένειες.
Ανέκαθεν ήταν ένας φοβερός προορισμός και τώρα γίνεται όλο και πιο αποκλειστικός. Τα ξενοδοχεία του νησιού έχουν επενδύσει με σύνεση στην προσφορά τους σε πελάτες που έχουν παραμείνει και επιστρέφουν ξανά και ξανά, καθώς τα γούστα και οι προτεραιότητές τους αλλάζουν.
Οι χώροι για πάρτυ της Κω και της Ζακύνθου είναι ελκυστικοί για τους νεαρούς που αναζητούν μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση από την Ίμπιζα. Η Ελλάδα διανύει ένα εξαιρετικό έτος και αυτά τα αναδυόμενα νησιά φτιαγμένα για πάρτι συμβάλλουν όλο και περισσότερο στη διεύρυνση της προσφοράς της Ελλάδας, ενώ οι πελάτες που αναζητούν την εμπειρία του ‘Mamma Mia’ έχουν μια τεράστια γκάμα αυθεντικών ελληνικών ξενοδοχείων και εστιατορίων στα χιλιάδες νησιά της για να επιλέξουν”.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024