Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική προβολή

Δήμος Φυλής: Διεθνές συνέδριο για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Σεπτέμβριος 2017, 15:01

Ο Δήμος Φυλής δίνει τη διάσταση της ιστορικότητας και της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής με τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου.


Τη διάσταση της ιστορικότητας του τόπου αλλά και των εναλλακτικών στοιχείων του τουριστικού του προϊόντος δίνει ο Δήμος Φυλής με “σημείο εκκίνησης” την προβολής της περιοχής μέσα από το σημαντικό διεθνές συνέδριο που οργανώνεται την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.
 
Όπως αναλύθηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, εγνωσμένου κύρους καθηγητές από διάφορες χώρες του κόσμου θα αναδείξουν τη συμβολή της Φυλής, μέσω του Φρουρίου, στην κατάλυση της τυραννίας των τριάκοντα και στην εδραίωση της Δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα. 
 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά: “Μαζί με την Αθήνα η Φυλή πρωτοστάτησε στη γέννηση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο, όχι μόνο πρέπει να αναδειχθεί, αλλά είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί. Θα εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου ο Δήμος Φυλής να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί, όχι μόνο ως μια περιοχή που δέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής, αλλά ως ένας σημαντικός ιστορικός χώρος, όπου ενισχύθηκαν οι αξίες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας”.
 
Στο στοίχημα της αναστροφής της εικόνας της περιοχής που, πέρα από τα ιστορικά της στοιχεία και μνημεία, προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης του Τουρισμού δραστηριοτήτων, λόγω του μεγάλου τμήματος της Πάρνηθας που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου, των αναρριχητικών πεδίων, των μονοπατιών μέσα στο δάσος, των μοναστηριών αλλά και άλλων στοιχείων του πλούσιου τουριστικού προϊόντος όπως είναι και η γαστρονομία και η παράδοση, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς ο οποίος τόνισε ότι με το σχεδιαζόμενο rebranding “πιστεύουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα”. Και πρόσθεσε : 
 
“Η διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για το δήμο μας προκειμένου να αναδείξουμε το φρούριο του Θρασύβουλου, το οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάλυση της Τυραννίας και τη στερέωση της Δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα. Θα εργαστούμε προκειμένου η περιοχή μας να αποτελέσει τουριστικό πόλο σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό επίπεδο”.
  
Την αμιγώς τουριστική διάσταση έδωσε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σπύρος Μπρέμπος ο οποίος τόνισε ότι το Συνέδριο της 11ης Σεπτεμβρίου “μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπουν οι βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής”.
 
Τέλος ο δημοσιογράφος Γ. Πολίτης, ο οποίος εκπροσώπησε τον EPLO, αναφέρθηκε στην ιστορική αξία της περιοχής και υπογράμμισε ότι το Συνέδριο θα αποτελέσει την κορύφωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στο πλαίσιο της 10ης επετείου από την ίδρυση του Οργανισμού. 
 
Οι εργασίες του Συνεδρίου με θέμα “Μετάβαση στη Δημοκρατία” θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο “Νικόλαος Λιάκος” στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, θα αρχίσουν στις 2:30 μ.μ. και θα ολοκληρωθούν το βράδυ με παραδοσιακούς χορούς και παράθεση δείπνου στους προσκεκλημένους με τοπικά εδέσματα.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top