Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει στον φυσιολατρικό τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 11 Σεπτέμβριος 2017, 10:30

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών εστιάστηκε σε θέματα που αφορούσαν στην περιήγηση στον Όλυμπο, καθώς και σε άλλα βουνά της Κεντρικής Μακεδονίας, τα χιονοδρομικά κέντρα, τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκη ως πόλη city break, σε συνδυασμό με την τοπική κουζίνα και γαστρονομία της περιοχής.


Επιτυχημένη ήταν η παρουσία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη θεματική έκθεση τουρισμού με τίτλο “TOURNATUR 2017”, που πραγματοποιήθηκε στo Dusseldorf της Γερμανίας.

Θέμα της έκθεσης, η οποία για πρώτη φορά φέτος είχε εμπορικό χαρακτήρα, ήταν ο τουρισμός φύσης, όπου 275 συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερους από 5.000 ταξιδιωτικούς προορισμούς, αναδεικνύοντας μια σειρά από υπαίθριες δραστηριότητες.

Ο τουρισμός φύσης αποτελεί μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, στην οποία επενδύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που της επιτρέπουν να υπηρετήσει τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις περιοχές, τις δυνατότητές τους και τα στοιχεία που την καθιστούν σημαντικό προορισμό φυσιολατρικού τουρισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες (όπως η ορειβασία, η αναρρίχηση, το ποδήλατο βουνού, οι εναλλακτικές μορφές διακοπών κ.ά.) και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα όλες τις πτυχές του περιηγητικού και ορειβατικού τουρισμού.

Αξιοσημείωτη ήταν η αυξημένη επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο πρόξενος της Ελλάδος στο Dusseldorf κ. Γρηγόρης Δελαβεκούρας μαζί με το επιτελείο του. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών εστιάστηκε σε θέματα που αφορούσαν στην περιήγηση στον Όλυμπο, καθώς και σε άλλα βουνά της Κεντρικής Μακεδονίας, τα χιονοδρομικά κέντρα, τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκη ως πόλη city break σε συνδυασμό με την τοπική κουζίνα και γαστρονομία της περιοχής. Αναφορικά με τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών, πρόκειται κυρίως για οικογένειες μεταξύ 35-65 ετών, που ταξιδεύουν συχνά είτε με αυτοκινούμενο όχημα είτε αεροπορικώς και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την φύση και την εξερεύνηση της υπαίθρου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος δήλωσε: “Ο θεματικός τουρισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα για μας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένας τομέας με ιδιαίτερη δυναμική, ένα ουσιαστικό κεφάλαιο στο οποίο επενδύουμε ώστε, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας,  να την καταστήσουμε τουριστικό προορισμό για όλη τη διάρκεια του έτους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top