Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Διαμαρτυρία του Δήμου Θήρας προς τη LIDL για αφαίρεση σταυρών από εκκλησία σε συσκευασία προϊόντος

Τατιάνα Ρόκου - 11 Σεπτέμβριος 2017, 11:35

H αφαίρεση των σταυρών από τους τρούλους των εικονιζόμενων εκκλησιών της Οίας, σε διαφημιστικό υλικό της εταιρείας LIDL και σε συσκευασία της ελληνικής σειρά προϊόντων της 'Eridanous', αποτελεί προσβολή και έλλειψη σεβασμού στην ελληνική και ιδιαίτερα στη θηραϊκή κοινωνία και τον πολιτισμό της, αναφέρει ο Δήμος Θήρας.


Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στην εταιρεία LIDL Ελλάς και Γερμανίας μετά την παραποίηση του Σαντορινιού τοπίου σε συσκευασία προϊόντων της.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησε σε καταστήματα της κεντρικής Ευρώπης σειρά ελληνικών προϊόντων με την επωνυμία “Eridanous” πάνω στην συσκευασία των οποίων χρησιμοποιείται φωτογραφία της Σαντορίνης – συγκεκριμένα από την Οία και την περιοχή της Ανάστασης – παραποιημένη, καθώς έχουν αφαιρεθεί οι σταυροί από τους τρούλους των εκκλησιών.

Στην επιστολή του προς την εταιρεία Lidl ο δήμαρχος Θήρας επισημαίνει: “H αφαίρεση των σταυρών από τους τρούλους των εικονιζόμενων εκκλησιών της Οίας, σε διαφημιστικό υλικό της εταιρείας LIDL και σε συσκευασία της ελληνικής σειρά προϊόντων της ‘Eridanous’, αποτελεί προσβολή και έλλειψη σεβασμού στην ελληνική και ιδιαίτερα στη θηραϊκή κοινωνία και τον πολιτισμό της, που αιώνες τώρα εκδηλώνει και εκφράζει τη χριστιανική πίστη της, άρρηκτα συνδεδεμένης με την πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας, με το σύμβολο του Σταυρού.

Η εταιρεία Lidl επέλεξε για την προώθηση των συμφερόντων της, το επίκαιρο σήμερα παγκοσμίως Σαντορινιό τοπίο. Με γνώμονα όμως τη μεγιστοποίηση των κερδών της, επιδιώκοντας προφανώς να μη χάσει πελατεία που ενοχλείται και δυσαρεστείται από το σύμβολο του σταυρού και τις παραπομπές του, αυθαίρετα παραποίησε την πραγματική εικόνα και ταυτότητα του τόπου, προσβάλλοντας τις επιλογές της κοινωνίας που τον διαμόρφωσε και ζει σε αυτόν”.

Η επιστολή ολοκληρώνεται με την παραίνεση του δημάρχου Θήρας για άμεση ενημέρωση του αγοραστικού κοινού εκ μέρους της εταιρείας για την παραποίηση του οικισμού της Οίας, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και άρση της γενομένης προσβολής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top