Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλ. Τσίπρας: Το μεγάλο στοίχημα είναι το πως θα κάνουμε πιο ελκυστικά τα τουριστικά πακέτα
Τουριστική πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Το μεγάλο στοίχημα είναι το πως θα κάνουμε πιο ελκυστικά τα τουριστικά πακέτα

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα πρέπει να μεταποιούνται εδώ και να παίρνουν Ονομασία Προέλευσης – και οι ξενοδοχειακές μονάδες να τα αξιοποιούν, χωρίς να αναγκάζονται να αγοράζουν προϊόντα εισαγωγής χαμηλής ποιότητας.

Ζωτικό παράγοντα αισιοδοξίας και ευρωστίας αποτελεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας, ο τουρισμός, ο οποίος κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης 7% ετησίως, διπλάσιους του μέσου όρου του παγκόσμιου τουρισμού που είναι 3-4%, ανέφερε στην ομιλία του στην 82η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο τουρισμός, ανέφερε ο πρωθυποργός συνεισφέρει 20% στο ΑΕΠ και περίπου 1 εκατ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. “Αυτοί οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ενίσχυσαν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και οδήγησαν σε μια πραγματική ‘έκρηξη’ της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο του τουρισμού. Και αν θέλετε, εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον. Πώς δηλαδή θα οργανώσουμε τη δημόσια πολιτική στον τουρισμό, ώστε να ενισχυθούν οι τομείς με προοπτική, να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που αποδίδουμε στους τουρίστες και να ενισχυθεί η σχέση των τουριστικών επιχειρήσεων με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα της χώρας. Το πώς δηλαδή θα μπορέσουμε να κάνουμε πιο ελκυστικά τα τουριστικά πακέτα, αξιοποιώντας, όμως, και άλλες δυνατότητες και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία πρέπει να μεταποιούνται εδώ και να παίρνουν Ονομασία Προέλευσης. Και βεβαίως οι ξενοδοχειακές μονάδες να τα αξιοποιούν, χωρίς να αναγκάζονται να αγοράζουν προϊόντα εισαγωγής χαμηλής ποιότητας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024