Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Παρών το Υπουργείο Τουρισμού στη φετινή ΔΕΘ, με την Κίνα ως τιμώμενη χώρα

Τατιάνα Ρόκου - 12 Σεπτέμβριος 2017, 09:54

Η φετινή παρουσία με περίπτερο στη ΔΕΘ κρίθηκε επιβεβλημένη από την υπουργό Τουρισμού, δεδομένης της υψηλής απήχησης και των διεθνών συμμετοχών στην έκθεση, καθώς και της ισχυρής αντιπροσωπείας με την οποία συμμετέχει φέτος η Κίνα, ως τιμώμενη χώρα, μία από τις δυναμικότερες αγορές- στόχους για την προσέλκυση επισκεπτών.


Δυναμική παρουσία και προβολή έχει ο ελληνικός τουρισμός στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο 150 τ.μ., φιλοξενώντας και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Η φετινή παρουσία με περίπτερο στη ΔΕΘ κρίθηκε επιβεβλημένη από την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, δεδομένης της υψηλής απήχησης και των διεθνών συμμετοχών στην έκθεση, καθώς και της ισχυρής αντιπροσωπείας με την οποία συμμετέχει φέτος στη ΔΕΘ η Κίνα, ως τιμώμενη χώρα, που αποτελεί μία από τις δυναμικότερες αγορές- στόχους για την προσέλκυση επισκεπτών.

Η συμμετοχή των 13 περιφερειών εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, για την ενιαία και δυναμική προώθηση και προβολή της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας.

Η κα Κουντουρά επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΟΤ όπου είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους περιφερειών, επαγγελματικών φορέων και ενώσεων, τουριστικών φορέων και με μέλη της κινεζικής επιχειρηματικής αποστολής.

Επίσης, μίλησε στο διεθνές φόρουμ για την ελληνοκινεζική συνεργασία, που διοργάνωσε στις 10 Σεπτεμβρίου, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με θέμα το Νέο Δρόμο του Μεταξιού, “New Silk Road”. Πρόβαλε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημερών στους επικεφαλής και εκπροσώπους  είκοσι εθνικών πρακτορείων, μεταξύ αυτών της Κίνας, της Ρωσίας, και των βαλκανικών χωρών, που αντιπροσωπεύουν ένα κοινό συνολικά 2,5 δισεκατομμυρίων.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και τον πρόεδρο & γενικό διευθυντή του ΑΠΕ/ΜΠΕ κ. Μιχάλη Ψύλο στο διεθνές φόρουμ του ΑΠΕ/ΜΠΕ στην 82η ΔΕΘ.


Στην ομιλία της, ανέπτυξε τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα ως προορισμός για τουρισμό όλο το χρόνο, αλλά και για επωφελείς επενδύσεις στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ/ΜΠΕ κ. Μιχάλη Ψύλο και τόνισε το ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση και την προώθηση συνεργασιών που συμβάλουν στην ανάπτυξη.

Την υπουργό συνοδεύουν στη ΔΕΘ, η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.
Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο περίπτερο του ΕΟΤ στη ΔΕΘ με: (από αριστερα) τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, τη διευθύντρια  Υπηρεσιών Εξωτερικού ΕΟΤ κα Ιουλία Κουρεμένου, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωσταντίνο  Τσέγα, τη γενική διευθύντρια Προβολής κα Αθηνά Σπακουρή, τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπο Καρίμαλη, την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, τη διευθύντρια Διεύθυνσης Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης ΕΟΤ κα Πηνελόπη Νομπιλάκη και την τμηματάρχη  Δημοσίων Σχέσεων ΕΟΤ, κα Ελένη Γερολυμάτου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top