Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνησυχία για την αθρόα προσέλευση τουριστών στο ισπανικό San Juan de Gaztelugatxe, λόγω Game of Thrones
Προορισμός

Ανησυχία για την αθρόα προσέλευση τουριστών στο ισπανικό San Juan de Gaztelugatxe, λόγω Game of Thrones

Αυτήν τη στιγμή συζητείται περιορισμός στον αριθμό των τουριστών που επιτρέπεται να επισκεφθούν την περιοχή, αλλά και η επιβολή χρέωσης για τους τουρίστες που επιθυμούν να ανέβουν τα σκαλιά.

Οι ισπανικές τουριστικές αρχές ανησυχούν αρκετά για τη διατήρηση του San Juan de Gaztelugatxe στην περιοχή των Βάσκων, ενός τόπου πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς περίπου 75.000 τουρίστες έχουν ήδη επισκεφθεί τα περίφημα σκαλιά του, το οποία κατείχαν εξέχουσα θέση στον τελευταίο κύκλο της διάσημης κινηματογραφικής σειράς “Game of Thrones” (στη σκηνή με το κάστρο του Dragonstone).

Αν και δεν υπάρχει κάστρο στο San Juan de Gaztelugatxe, αλλά είναι δημιούργημα μέσω CGI, υπάρχει δε μια μικρή εκκλησία, αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Τα όμορφα αυτά σκαλοπάτια έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά ως σημαντικό σκηνικό στρατηγικής σημασίας στη γνωστή σειρά. Έως το φετινό καλοκαίρι, το San Juan είχε προσελκύσει την προσοχή μόνο ενός μικρού αριθμού επισκεπτών θρησκευτικού τουρισμού. Ωστόσο, τα ισπανικά Μέσα αναφέρουν ότι τον περασμένο Ιούλιο περίπου 2.500 τουρίστες επισκέπτονταν το μέρος κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, οι επισκέπτες θα πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα της εκκλησίας τρεις φορές και να κάνουν μια ευχή ως μια ανταμοιβή για την ανάβασή τους στα σκαλοπάτια. Ωστόσο, επί του παρόντος, οι αρμόδιοι ανησυχούν για τη ζημιά που πιθανόν να υποστεί το μέρος, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών – φίλων του Games of Thrones, που καταφτάνουν εκεί.

Αυτήν τη στιγμή συζητείται περιορισμός στον αριθμό των τουριστών που επιτρέπεται να επισκεφθούν την περιοχή, αλλά και η επιβολή χρέωσης για τους τουρίστες που επιθυμούν να ανέβουν τα σκαλιά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024