Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠροβλήματα στις πτήσεις για χιλιάδες επιβατών λόγω απεργιών στη Γαλλία
Αερομεταφορές

Προβλήματα στις πτήσεις για χιλιάδες επιβατών λόγω απεργιών στη Γαλλία

Πτήσεις μικρών αποστάσεων ενδέχεται να παρουσιάσουν προβλήματα, καθώς πολλές πτήσεις από μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το γαλλικό εναέριο χώρο.

Απεργία των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ανάγκασε περισσότερους από 20.000 επιβάτες της Ryanair να ακυρώσουν τις πτήσεις τους σήμερα. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των μελών της συνδικαλιστικής ένωσης USAC-CGT ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν και πολλούς άλλους επιβάτες.

Οι εργαζόμενοι απεργούν ως μέρος μιας εθνικής αντιδρασης στις εκτεταμένες εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Προέδρου Emmanuel Macron. Σύμφωνα με την ένωση, ο προτεινόμενος νόμος θα αποδειχθεί επικίνδυνος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εκπροσώπους τους.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να πετάξουν από την κύρια βάση της Ryanair στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Λονδίνο Stansted, με προορισμό τις Barcelona, Bergerac, Blagnac, Bordeaux Limoges, Madrid, Marseille, Palma και Perpignan ή αντίστροφα, προσπαθούν τώρα να βρουν θέσεις σε εναλλακτικές πτήσεις. Τα δρομολόγια Luton-Nimes, Manchester-Ibiza, Leeds/Bradford-Palma και East Midlands-Barcelona είναι επισης προορισμοί που πλήττονται από την απεργία.

Η Ryanair προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Ο Kenny Jacobs, διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρείας, δήλωσε ότι εάν η γαλλική κυβέρνηση έχει σοβαρές προθέσεις για αλλαγή της Γαλλίας, θα πρέπει να ξεκινήσει με την αντιμετώπιση των ελέγχων της εναέριας κυκλοφορίας και μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα μέτρα για να αποτρέψουν χιλιάδες Ευρωπαίους καταναλωτές από το να έχουν καθυστερήσεις στα ταξιδιωτικά τους σχέδια, τα οποία διαταράχθηκαν από μια μικρή ομάδα των σωματείων που απεργούν για άλλη μια φορά.

Πάνω από δώδεκα πτήσεις έχουν ακυρωθεί από την British Airways μετά τους περιορισμούς ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία λόγω της απεργίας. Οι τέσσερις πτήσεις που συνδέουν το Λονδίνο με τη Βαρκελώνη και τη Νίκαια καθηλώθηκαν στο έδαφος, μαζί με δρομολόγια από το Heathrow στη Μασσαλία και τη Λυών. Η BA δήλωσε ότι και οι άλλες πτήσεις μικρών αποστάσεων ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποια προβλήματα, δεδομένου ότι πολλές πτήσεις από πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση το γαλλικό εναέριο χώρο.

Η easyJet δήλωσε επίσης ότι, όπως και όλες οι άλλες αεροπορικές εταιρείες, έτσι και οι δικές τους πτήσεις θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν πάνω από το γαλλικό εναέριο χώρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024