Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Mε ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία για την Προεδρία της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ για τον τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Σεπτέμβριος 2017, 12:29

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα προεδρεύσει στην κορυφαία αυτή διεθνή συνάντηση και ταυτόχρονα πολύ σημαντική για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.


O γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας είχε συνάντηση στο Παρίσι με τη διοίκηση της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, για την προετοιμασία της Υψηλού Επιπέδου Συνάντησης για τον Τουρισμό και “τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη”, στις 2 και 3 Οκτωβρίου στο Παρίσι όπου η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα προεδρεύσει στην κορυφαία αυτή διεθνή συνάντηση και ταυτόχρονα πολύ σημαντική για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο  κ. Tζιάλλας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ Alain Dupeyras και την εντεταλμένη ομάδα στελεχών του Οργανισμού. Συζητήθηκε το περιεχόμενο των εργασιών στη βάση των τριών βασικών θεματικών ενοτήτων που αφορούν:

  • στην προώθηση μίας συνολικής μακροπρόθεσμης πολιτικής για τον τουρισμό στο πλαίσιο ολοκληρωμένης προσέγγισης σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης,
  • τις νέες μεγα-τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά,
  • και στην επίδραση των πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης στον τομέα των επενδύσεων, με έμφαση στο ρόλο των συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, συζητήθηκε η οργάνωση διμερών συναντήσεων και παράλληλων εκδηλώσεων δημοσιότητας, προβολής και συμμετοχής του Τύπου, που περιλαμβάνει και δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας.

Στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση θα συμμετάσχουν υπουργοί των χωρών- μελών του ΟΟΣΑ, υπουργοί και αξιωματούχοι χωρών μη-μελών, εκπρόσωποι δημοσίων φορέων και Οργανισμών για τον τουρισμό, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι  της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι νέα συνάντηση του κ. Τζιάλλα με την Επιτροπή Τουρισμού του ΟΟΣΑ για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας και την οριστικοποίηση της ατζέντας και των συμμετεχόντων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top