Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού στη ΔΕΘ

Τατιάνα Ρόκου - 14 Σεπτέμβριος 2017, 14:00

Πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και επιχειρηματίες της κινεζικής αποστολής.


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη και οι συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και των γενικών γραμματέων του Υπουργείου στην 82η ΔΕΘ, όπου το υπουργείο και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

Η κα Κουντουρά, η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας είχαν συνεχόμενες συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και με εκπροσώπους των 13 Περιφερειών.

Μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα Μανδρινό και τον γενικό γραμματέα, κ. Σωκράτη Κίρτσιο, συζητήθηκε η αύξηση των διανυκτερεύσεων και οι προτεραιότητες στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση με ομάδα νέων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τουριστικών καταλυμάτων. Η προώθηση του οινοτουρισμού αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης με τον γενικό διευθυντή Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννη Αλμπάνη. Η υπουργός επισκέφθηκε ακόμη το ΙΕΚ Τουρισμού Θεσσαλονίκης όπου ενημερώθηκε για τα θέματα της σχολής και στη συνέχεια επισκέφθηκε την  Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του υπουργείου.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε η Enterprise Greece και ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας ως τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ, όπου συναντήθηκαν φορείς και επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και η κα Κουντουρά, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ο κ. Τσέγας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για το 2018, όπου τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ. Τόνισε τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και το  τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στην ελληνική τουριστική αγορά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top