Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας στον τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 15 Σεπτέμβριος 2017, 13:14

Η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού πρότεινε στον Ιταλό ομόλογό της την επανενεργοποίηση της Κοινής Επιτροπής Ελλάδας-Ιταλίας στον Τουρισμό, που συνεδρίασε τελευταία φορά το 1989 για την ενίσχυση των διμερών τουριστικών δράσεων και την ανάπτυξη και από κοινού προώθηση και προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.


Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας στον τουρισμό συμφώνησαν η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Ιταλός υπουργός Πολιτιστικών Αγαθών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού, Dario Franceschini. Η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη διμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Ιταλίας υπό τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Paolo Gentiloni, στην Κέρκυρα.

H υπουργός ευχαρίστησε τον ομόλογό της για την υποστήριξη της Ιταλίας με την ψήφο της στην εκλογή της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού στο Chengdu της Κίνας στις 11 Σεπτεμβρίου.

Τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στην Υψηλού Επιπέδου Συνάντηση για τον τουρισμό της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ, στο Παρίσι στις 2 και 3 Οκτωβρίου, όπου η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού υπουργών, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του παγκόσμιου τουρισμού  και διεθνών ομίλων της τουριστικής βιομηχανίας.

Η κα Κουντουρά και ο κ. Franceschini αναφέρθηκαν στην συνεχή αύξηση των αφίξεων Ιταλών τουριστών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια καθώς και στη σημαντική δυναμική ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου με τον Ιταλό υπουργό Πολιτιστικών Αγαθών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού της Ιταλίας Dario Franceschini.


Η κα Κουντουρά πρότεινε την επανενεργοποίηση της Κοινής Επιτροπής Ελλάδας- Ιταλίας στον Τουρισμό, που συνεδρίασε τελευταία φορά το 1989 για την ενίσχυση των διμερών τουριστικών δράσεων και την ανάπτυξη και από κοινού προώθηση και προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Δήλωσε επίσης την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού στην τουριστική προώθηση και προβολή των πολιτιστικών δράσεων και ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, στο πλαίσιο της συνάντησης και της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ του κ. Franceschini με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αρμόδια υπουργό κα Λυδία Κονιόρδου.

Στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Συνόδου, η κα Κουντουρά υποδέχθηκε τον Ιταλό Πρωθυπουργό και την αντιπροσωπεία των υπουργών της ιταλικής κυβέρνησης στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Επίσης, τους συνόδευσε κατά την αναχώρησή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διμερούς Συνόδου Κορυφής, η υπουργός επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού Ιονίων Νήσων και συζήτησε για τις προτεραιότητες και τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης των προορισμών του Ιονίου. Τέλος, επισκέφθηκε το Δημόσιο ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας και συζήτησε με τη διοίκηση και το προσωπικό της σχολής για όλα τα θέματα λειτουργίας της σχολής, εν όψει της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λυδίας Κονιόρδου με τον Ιταλό υπουργό Πολιτιστικών Αγαθών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού της Ιταλίας Dario Franceschini, στο πλαίσιο της διμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Ιταλίας.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top