Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Προβολή της Άνδρου στην παγκόσμια τουροστική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Σεπτέμβριος 2017, 09:29

Στόχος του Δήμου Άνδρου είναι η ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών προέλευσης τουριστών, η προσέγγιση ανερχόμενων αγορών και η "ενεργοποίηση" τουριστών με ενδιαφέροντα που συνάδουν με το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν του νησιού.


Με “μπαράζ” δημοσιογραφικών επισκέψεων στο νησί, ο Δήμος Άνδρου επιχειρεί σημαντικό ‘άνοιγμα’ στις διεθνείς αγορές. Στόχος είναι η ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών προέλευσης τουριστών, η προσέγγιση ανερχόμενων αγορών και η “ενεργοποίηση” τουριστών με ενδιαφέροντα που συνάδουν με το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό βήμα για την προβολή της Άνδρου στην Κίνα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα που ενδιαφέρεται για πρωτότυπους τουριστικούς προορισμούς και είναι λάτρης του θεματικού- βιωματικού τουρισμού, αποτελεί η επίσκεψη στο νησί του δημοσιογράφου κ. Nuthall του International News Services Ltd. Πρόκειται για ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, με πορεία 20 ετών, μοναδικό σε όλο τον κόσμο, που συνεργάζεται με περισσότερους από 200 δημοσιογράφους, έχει έδρα σε όλες τις ηπείρους και εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα διεθνών επιχειρηματικών εκδόσεων με διεθνή νέα, αναλύσεις, βίντεο κ.λπ.

Ο κ. Nuthall είναι διευθυντής και συντάκτης της βρετανικής εταιρείας του οργανισμού και πρόεδρος της Καναδικής εταιρείας του οργανισμού. Η σύζυγός του, Monica Dobbie, είναι διευθύντρια και στις δύο. Έχουν πολυάριθμη παγκόσμια απήχηση και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως τον αγροδιατροφικό, τον τουρισμό, τη βιομηχανία, τα χρηματοοικονομικά, τους ανθρώπινους πόρους, τα μέταλλα και πολλά άλλα.

Η συνάντηση του κ. Nuthall με τον δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη και την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κα. Ελένη Πολίτου έθεσε τα θεμέλια για την περαιτέρω συγγραφή άρθρων που θα σχετίζονται με την προβολή του νησιού. Το ταξίδι διοργανώθηκε από το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης (ΕΚΙΝΑ), με το οποίο ο Δήμος Άνδρου έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Επιχειρηματικότητα.

Την Άνδρο επισκέφθηκαν, επίσης, η Γερμανίδα δημοσιογράφος Anna Karolina Monika Stock, η οποία θα δημοσιεύσει τρία άρθρα στις εφημερίδες Landshuter Zeitung (κυκλοφορία: 46.969 φύλλα), Straubinger Tagblatt: (75.068 φύλλα) και Abendzeitung München (έντυπη και διαδικτυακή κυκλοφορία 49.860 και 15.729.460, αντίστοιχα, με  2.532.236 επισκέψεις) και οι bloggers Katharina Werni και Romeo Felsenreich που θα επιμεληθούν Blog posts για το νησί, αναρτήσεις στα social  media και άρθρα στο www.sommertage.com. Οι επισκέψεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία του Δήμου με την “Marketing Greece”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούν στην Άνδρο οι δημοσιογράφοι Aline Dobbie, που  συνεργάζεται με πληθώρα ταξιδιωτικών websites και blogs όπως: India Link, Travel.com, Cox & Kings, We Blog the World, World Travel List και Marc d’Entremont, ένας από τους κορυφαίους bloggers που εξειδικεύεται στην προβολή προορισμών με έμφαση στην γαστρονομία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του International Food Wine and Travel Writers Association.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top