Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίσημη έναρξη για το έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018
Τουρισμός & πολιτική

Επίσημη έναρξη για το έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018

Η υπουργός Τουρισμού και η ομόλογός της Άλα Μανίλοβα υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας στη Μόσχα και εγκαινίασαν τις πρώτες εκδηλώσεις εορτασμού του τουριστικού έτους.

Tην επίσημη έναρξη του έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018 κήρυξαν στην Μόσχα η κα Έλενα Κουντουρά και η ομόλογός της, υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδια για τον τουρισμό, κα Άλα Μανίλοβα
Υπέγραψαν Κοινή Δήλωση Συνεργασίας σε ειδική τελετή που καλύφθηκε από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. 
Η κα Κουντουρά και η κα Μανίλοβα αντάλλαξαν ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις στενές σχέσεις των δύο χωρών και την  εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθιερώσει τα τρία τελευταία χρόνια στον τουρισμό. Τόνισαν ότι υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και έντονο ενδιαφέρον τους να ενισχυθεί δυναμικά ο τουρισμός ανάμεσα στις δύο χώρες τα επόμενα χρόνια.


Η υπουργός Τουρισμού και η ομόλογός της Άλα Μανίλοβα υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας στη Μόσχα

Το Έτος Τουρισμού περιλαμβάνει περισσότερες από 40 δράσεις και εκδηλώσεις τουριστικής προώθησης και προβολής σε όλη τη Ρωσία και στην Ελλάδα. Στην πορεία θα εμπλουτιστεί με νέες και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2018. 

Θα διοργανωθεί μεταξύ άλλων τουριστικό και πολιτιστικό φόρουμ Ελλάδας- Ρωσίας, θρησκευτικό- προσκυνηματικό φόρουμ, καθώς  επιχειρηματικό φόρουμ για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού.
Έχουν προγραμματιστεί σημαντικές πολιτιστικές  δράσεις και ειδικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τον θεματικό τουρισμό, όπως ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός, ο ιατρικός και ο ιαματικός, ο αθλητικός- προπονητικός, και προγράμματα νεανικού και  σχολικού τουρισμού στην Ελλάδα και τη Ρωσία. 
Στην ειδική τελετή έναρξης, παρουσιάστηκε το λογότυπο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας. Επίσης προβλήθηκε το βραβευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις βίντεο του ΕΟΤGreece: Α 365-Day destination“, που  προωθεί την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. 
Η υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνεντεύξεις σε ειδησεογραφικά πρακτορεία και στην ρωσική κρατική τηλεόραση με κοινό 70 εκατ. τηλεθεατών.  
Επίσης, η κα Κουντουρά εγκαινίασε με την κα Μανίλοβα και τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού  της Ρωσίας, κ. Όλεγκ Σαβόνοφ, την τουριστική έκθεση Otdykh Leisure 2017, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο.


Η κα Έλενα Κουντουρά και η Άλα Μανίλοβα εγκαινίασαν τις πρώτες εκδηλώσεις εορτασμού του τουριστικού έτους Έλλαδας- Ρωσίας 

Η έναρξη του έτους  Ελλάδας- Ρωσίας γιορτάστηκε στη Μόσχα με μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση ελληνικής μουσικής και ελληνικής γαστρονομίας που διοργάνωσε ο ΕΟΤ σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρωσία. Ο καταξιωμένος Έλληνας δημιουργός και διεθνούς φήμης καλλιτέχνης κ. Γιώργος Κατσαρός μάγεψε το κοινό.

 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι υπουργοί κα Κουντουρά και κα Μανίλοβα και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγανάς. Παρέστησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διπλωμάτες, εκπρόσωποι πολιτιστικών και τουριστικών φορέων, Ρώσοι  tour operators, Έλληνες και Ρώσοι επιχειρηματίες στον τομέα του τουρισμού, και δημοσιογράφοι. 
Στις εκδηλώσεις στη Μόσχα, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου, και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024