Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Προβολή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σε διεθνή τουριστική έκθεση στην Ιταλία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Σεπτέμβριος 2017, 09:25

Εκτός από τα μνημεία UNESCO, θα προβληθεί ο πολιτιστικός τουρισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, οι ιστορικές προσωπικότητες και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά της.


Στη Διεθνή Έκθεση για τον πολιτιστικό τουρισμό “World Tourism Expo”, που διοργανώνει η UNESCO στη Σιένα της Ιταλίας, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί συνολικά το πολιτιστικό απόθεμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση στα 17 αξιόλογα μνημεία της, που έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12το μεσημέρι, στο χώρο παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης “World Tourism Expo” (Santa Maria de la Scala, Siena). Εκτός από τα μνημεία UNESCO, θα προβληθεί ο πολιτιστικός τουρισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, οι ιστορικές προσωπικότητες και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στην Εγνατία Οδό που γεφύρωνε από την αρχαιότητα δύο λαούς, Έλληνες και Ρωμαίους, αλλά και στις πολιτιστικές διαδρομές που αναπτύσσονται εκατέρωθεν.

“Ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στην τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αποτυπώνεται σε σχετικές μελέτες, αλλά και όπως καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις των ίδιων των τουριστών. Οι τουρίστες είναι πλέον πολύ πιο απαιτητικοί και προσανατολίζονται στην αναζήτηση εμπειριών μέσα από θεματικά τουριστικά προϊόντα, όπως είναι τα πολιτιστικά, που προσφέρουν βιωματικές δραστηριότητες στον τόπο που επισκέπτονται.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την πλούσια παράδοση, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της και τα ασύγκριτης αξίας μνημεία της, μπορεί να αποτελέσει βασικό προορισμό αυτών των επισκεπτών”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Tourism Lobby

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Chinese Tourist Welcome Seminar

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top