Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Μια γιορτή για την Καρθαία από τον Δήμο Κέας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Τατιάνα Ρόκου - 21 Σεπτέμβριος 2017, 10:17

Τελετή βράβευσης του έργου αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου Δράση λόγου και μουσικής στο αρχαίο θέατρο, διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δήμο Κέας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δήμο Κέας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, ένα διήμερο εκδηλώσεων απόδοσης του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Καρθαίας στο κοινό. Αφορμή στάθηκε η βράβευση του έργου Συντήρησης και Ανάδειξής του χώρου με το σημαντικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2017.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε περιήγηση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας με ξεναγήσεις από τους υπεύθυνους των εργασιών στην αρχαία Καρθαία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του βραβείου που απονεμήθηκε στο έργο “Συντήρηση και Ανάδειξη αρχαίας Καρθαίας Κέας”. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η γενική γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α. κα Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Κέας κ. Γιάννης Ευαγγέλου, η πρόεδρος της επιτροπής κρίσεως των βραβείων Eurora Nοstra στην κατηγορία “Συντήρηση” Καθ. κα. Φανή Μαλλούχου – Tufano, η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Έργου “Συντήρηση και Ανάδειξη Μνημείων Κέας” Ομ. Καθ. κα Ευαγγελία Σημαντώνη – Μπουρνιά και ο διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρης Αθανασούλης. Χαιρετισμό με γραπτό μήνυμα απέστειλε επίσης ο Μητροπολίτης Σύρου – Κέας Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος, Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός. Το βραβείο απένημε ο αντιπρόεδρος της Europa Nostra, κ. Κώστας Καρράς.Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το πρωί το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων πραγματοποίησε ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας στην Ιουλίδα και στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Αγίας Ειρήνης στο Βουρκάρι. Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο έργο αναστήλωσης του Πύργου της Αγίας Μαρίνας όπου έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της αποκατάστασης.

Το απόγευμα ακολούθησε παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου της Καρθαίας, των μνημείων του και των εργασιών συντήρησης και ανάδειξης που έλαβαν χώρα σε αυτόν από το 2002 έως το 2015. Η παρουσίαση περιελάμβανε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής που διηύθυνε τις εργασίες, Ομ. Καθ. κα Ευαγγελία Σημαντώνη – Μπουρνιά και την αρχαιολόγο Δρ. Τάνια Πανάγου. Ο αντιπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αναφέρθηκε στη σημασία της βράβευσης και της δράσης της εταιρίας σε έργα πολιτισμού. Χαιρετισμό απεύθυνε η γενική γραμματέας της Europa Nostra κυρία Sneska Quaedvlieg Mihailovic και ο δήμαρχος Κέας στον οποίο παραδόθηκε το έντυπο βραβείο του έργου για να τοποθετηθεί στο Δήμο Κέας.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top