Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επαγγελματικά ταξίδια

Επιφυλακτικοί οι Αμερικανοί business ταξιδιώτες για τις αναδυόμενες τεχνολογίες

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Σεπτέμβριος 2017, 14:23

Σύμφωνα με την 4η έκδοση της έρευνας Business Travel and Technology που διεξήγαγε η Egencia, οι Αμερικανοί business ταξιδιώτες, έχουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με τις επιδράσεις της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας στην παγκόσμια σφαίρα.


Η Egencia, η θυγατρική εταιρεία της Expedia για τα επιχειρηματικά ταξιδιών, βρήκε εκπληκτικές διαφορές σχετικά με τις αντιλήψεις και τα επίπεδα εμπιστοσύνης των παγκόσμιων επιχειρηματιών για τις επιπτώσεις των αναδυόμενων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η εικονική πραγματικότητα (VR) στα εταιρικά ταξίδια. Αποτελέσματα από την 4η έκδοστη της έρευνας της Egencia με τίτλο Business Travel and Technology Survey δείχνουν ότι οι επιχειρηματίες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό εξακολουθούν να είναι πολύ πιο απαισιόδοξοι για τις δυνατότητες των αναδυόμενων τεχνολογιών, και κατά πόσο αυτές μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των επαγγελματικών ταξιδιών.

Περισσότεροι από τους μισούς (55%) αμερικανούς επιχειρηματικούς ταξιδιώτες πιστεύουν ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) μπορούν να βελτιώσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες, με το 62% να απορρίπτει την πεποίθηση ότι η AI και η VR θα μπορούσαν να τερματίσουν την ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε σήμερα. Ενώ οι επιχειρηματίες των Η.Π.Α. είναι προσεκτικά αισιόδοξοι ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν τις εμπειρίες επαγγελματικών ταξιδιών τους, αναγνωρίζουν την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας και της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Σε σύγκριση με άλλες περιοχές, οι επιχειρηματίες που ταξιδεύουν εκτός των ΗΠΑ έχουν χαμηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης και είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξοι για τη χρήση της τεχνολογίας συνολικά.

Σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες σε περιοχές όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σιγκαπούρη έχουν χαμηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι εξελίξεις της τεχνολογίας μπορούν να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες στο μέλλον, και σίγουρα πειστεύουν ότι είναι λιγότερο πιθανό η AI και η VR να απειλήσουν την ανθρωπότητα:
  • Με 37%, η Σουηδία και η Νορβηγία ήταν οι χώρες που πιστεύουν λιγότερο πως  ηπρόοδος της τεχνολογίας θα βελτιώσει τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, με 41%, την Αυστραλία με 42%, τον Καναδά και τη Γαλλία με 44% και την Σιγκαπούρη με 47%.
  • Όταν ερωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι οι τεχνολογίες AI και VR θα μπορούσαν να αφανίσουν την ανθρωπότητα, το 72% των επαγγελματιών ταξιδιωτών στη Νορβηγία λένε όχι - σε σύγκριση με 70% στη Σουηδία, 67% στο Ηνωμένο Βασίλειο, 64% στον Καναδά και τη Γερμανία, 61% στη Γαλλία και 60% στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.
Είναι αρκετά ενδιαφέρον, το γεγονός ότι ενώ οι επιχειρηματίες που ταξιδεύουν στις χώρες της περιοχής EMEA και της Ασίας-Ειρηνικού είναι πιο απαισιόδοξοι για τις υποσχέσεις που αφήνουν οι αναδυόμενες τεχνολογίες για τα επαγγελματικά ταξίδια σε σύγκριση με τους ομολόγους τους στις Η.Π.Α. |
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top