Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Νέα Δ/νση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Σεπτέμβριος 2017, 10:03

Συνάντηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα με τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel.


Συνάντηση με τον γενικό πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel είχε στο γραφείο του στην Περιφέρεια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δυο ανδρών ήταν το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, της αγροτικής οικονομίας, της βιομηχανικής ανάπτυξης και του τουρισμού.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης αμοιβαίων συνεργιών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. “Το όπλο μας για να βγούμε από την κρίση είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας και η ενίσχυση των επενδύσεων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι εξαγωγές και η επιχειρηματικότητα. Σ’αυτό το πλαίσιο, επιδιώκουμε τη σταθερή συνεργασία μας με φίλες χώρες, όπως η Γερμανία, που θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στις ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς αυτήν την κατεύθυνση, με την ίδρυση της νέας Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που υποστηρίζει τους υποψήφιους επενδυτές μέσω της δημιουργίας μηχανισμού μίας και μοναδικής διεπαφής με τον επιχειρηματία (one stop shop) και της ανεύρεσης τρόπων και μηχανισμών χρηματοδότησης - συνεργασιών.

Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την εποικοδομητική συνεργασία και εξέφρασε τη βούλησή του να συνεισφέρει στην καλύτερη προώθηση των επιχειρηματικών ανταλλαγών Γερμανίας - Ελλάδας και τη δημιουργία μελλοντικών ευκαιριών σ’αυτό το πεδίο. Επίσης, ο κ. Stechel έκανε λόγο για τους στενούς πολιτισμικούς δεσμούς της Γερμανίας με την Κεντρική Μακεδονία, που, όπως τόνισε, αντικατοπτρίζονται στην πολύ επιτυχημένη λειτουργία της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη και τη μεγάλη ζήτηση της γερμανικής ως δεύτερης γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top