Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤο 2017 ήταν ένα 'καλό καλοκαίρι' για την Thomas Cook, με αύξηση κρατήσεων 11%
TOs

Το 2017 ήταν ένα 'καλό καλοκαίρι' για την Thomas Cook, με αύξηση κρατήσεων 11%

Η Thomas Cook σημειώνει ότι τα έσοδα από τη χειμερινή σεζόν 2017-18 αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, με τη ζήτηση για διακοπές στην Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική να επιστρέφει.

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός Thomas Cook σημείωσε ένα “καλό καλοκαίρι” φέτος, με τις κρατήσεις να είναι κατά 11% αυξημένες, καθώς επίσης και τη μέση τιμή πωλήσεων να έχει αυξηθεί κατά 1%, ενώ οι κρατήσεις και οι τιμολογήσεις για το καλοκαίρι του 2018 είναι επίσης “πιο μπροστά σε σχέση με πέρυσι”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Peter Fankhauser δήλωσε όμως στο BBC ότι το κόστος διακοπών στην Ισπανία θα αυξηθεί 5-10% τον επόμενο χρόνο, λόγω της αδύναμης λίρας, καθώς και της ζήτησης που ξεπερνά την προσφορά.

Η Thomas Cook σημειώνει ότι τα έσοδα από τη χειμερινή σεζόν 2017-18 αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, με τη ζήτηση για διακοπές στην Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική να επιστρέφει.

Ο όμιλος σημειώνει επίσης ότι στήριξε 22.000 πελάτες σε προορισμούς που επηρεάστηκαν από τον τυφώνα Irma – 15.500 πελάτες ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Cayos στην Κούβα ήταν το θέρετρο που “χτυπήθηκε” περισσότερο. Η Thomas Cook είχε επίσης 10.000 πελάτες στη Φλόριντα και 4.500 στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ξεκινά στρατηγική συνεργασία με την ελβετική ξενοδοχειακή εταιρεία LMEY Investments, για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων της. Η σύμπραξη αυτή έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την υπογραφή “συμφωνίας πολυετούς διάρκειας” της Thomas Cook με την Expedia, η οποία καθιστά την πρώτη ως τον προτιμώμενο προμηθευτή ξενοδοχείων της δεύτερης, πέρα από τις δικά της ξενοδοχεία και τις εσωτερικές τουριστικές της δραστηριότητες. Η συμφωνία με την Expedia αναφέρει ότι θα προστεθούν περισσότερα από 60.000 ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ευρώπη και διεθνώς από αυτά που υπάρχουν σήμερα και θα επιτρέψει στην Thomas Cook να “μειώσει σημαντικά το κόστος και την πολυπλοκότητα των δραστηριότητων city breaks και αποκλειστικά ξενοδοχειακής διαμονής”.

Αυτή η πρόσφατη συνεργασία θα δώσει στην Thomas Cook μερίδιο 42% του Tour Operator Aldiana από τη LMEY. Η Aldiana αποτελούσε παλαιότερα τμήμα της Thomas Cook, παρ’όλο ότι πούλησε το 75% της επιχείρησης το 2005 και το υπόλοιπο 25% το 2012. Η LMEY Investment, που ιδρύθηκε το 2012, εξαγόρασε την Aldiana οριστικά τον Φεβρουάριο του 2016 και η LMEY επί του παρόντος διαθέτει 20 ξενοδοχεία και θέρετρα στο χαρτοφυλάκιό της σε 11 χώρες με περίπου 3.200 δωμάτια υπό τη διαχείρισή της. Η Aldiana, μια γερμανική επιχείρηση οργάνωσης ταξιδιών που ιδρύθηκε το 1973, σήμερα λειτουργεί οκτώ θέρετρα σε Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, Τυνησία και Αυστρία, με σχέδια να ανοίξουν άλλα τέσσερα τα επόμενα δύο χρόνια.

Μετά την εξαγορά, η Aldiana θα προστεθεί στα έξι υπάρχοντα, ιδιόκτητα ξενοδοχειακά σήματα της Thomas Cook, ενισχύοντας το δικό της χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων και διευρύνοντας την πελατειακή της βάση.

Επιπρόσθετα, Thomas Cook και LMEY συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας ξενοδοχειακών επενδύσεων, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων της Thomas Cook. Η συνεργασία θα συνεισφέρει τουλάχιστον πέντε ιδιόκτητα και άμεσα διαχειριζόμενα ξενοδοχεία, συνολικής αξίας “περίπου 150 εκατ. λιρών” που θα λειτουργήσουν ως την “πρώτη ύλη” για την ανάπτυξη της πλατφόρμας σε ένα ταμείο, το οποίο στη συνέχεια θα επικεντρωθεί στην “κατασκευή περισσότερων ξενοδοχείων και θερέτρων στις αγορές – προορισμούς της Thomas Cook”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024