Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Ο τουρισμός να γίνει πεδίο άσκησης μιας εθνικής πολιτικής με στρατηγικό βάθος'
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Ο τουρισμός να γίνει πεδίο άσκησης μιας εθνικής πολιτικής με στρατηγικό βάθος'

Ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής της ΝΔ υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, που περιλαμβάνουν κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης και μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 29% στο 20% και του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας αναφέρει:

“Πρέπει να μιλάμε για το αύριο. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, την επόμενη μέρα. Ο τουρισμός θα γίνει πεδίο σύγκλισης, διαμόρφωσης και άσκησης μιας εθνικής πολιτικής με στρατηγικό βάθος.

Έχουμε σχέδιο, ιδέες και είμαστε ‘οπλισμένοι’ με δύναμη και αποφασιστικότητα. Οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα περιλαμβάνουν:

  • Κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης.
  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 29% στο 20% και του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Ο στόχος μας είναι τα έσοδα από τον τουρισμό το 2022 να φτάσουν τα 20 δισ. ευρώ. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας αλλά και με επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Μέσα σε ένα εξάμηνο θα έχουμε ενεργοποιήσει το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό με δομικά στοιχεία:

α) Την αύξηση της αρτιότητας στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες περιοχές,
β) Τη δημιουργία πλαισίου για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων,
γ) Την αναπροσαρμογή των συντελεστών δόμησης για την ανάπτυξη ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων με σεβασμό στο περιβάλλον και την έννοια της διαμόρφωσης ενός σωστά οργανωμένου χώρου.  

Είναι η ώρα να βγει μπροστά η δημιουργική Ελλάδα, η Ελλάδα της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Αυτή είναι η Ελλάδα της τουριστικής ανάπτυξης, η Ελλάδα που μας αξίζει”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024