Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαSpiegel: Αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ ζητά η Fraport λόγω σοβαρών ελλείψεων στα αεροδρόμια
Αεροδρόμια

Spiegel: Αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ ζητά η Fraport λόγω σοβαρών ελλείψεων στα αεροδρόμια

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένα από τα αεροδρόμια βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ανέμενε η εταιρεία. Κατά τη Fraport, ορισμένες από τις ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Αποζημίωση ύψους 70 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει η Fraport, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel, λόγω των σοβαρών -όπως καταγγέλλει η εταιρεία- ελλείψεων που διαπίστωσε εμπειρογνώμονας στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία της παραχωρήθηκαν αντί 1,2 δισ. ευρώ.

“Η Fraport θέλει να ζητήσει αποζημιώσεις ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Τα αεροδρόμια που ανέλαβε… βρίσκονται προφανώς σε πολύ χειρότερη κατάσταση από όσο μπορούσε κανείς να εικάσει. Στη σχετική συμφωνία παραχώρησης προβλέπεται ότι η Fraport σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να ζητήσει αποζημιώσεις”.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ορισμένα από τα αεροδρόμια βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν που ανέμενε η εταιρεία, με τη σύμβαση παραχώρησης να προβλέπει πως η Fraport μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για τις ελλείψεις.

Βάσει των πληροφοριών του Spiegel, “η Fraport έδωσε σχετική εντολή σε έναν ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο συνέταξε μια έκθεση για την κατάσταση του συνόλου των ελληνικών αεροδρομίων. Σύμφωνα με την έκθεση υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα: χιλιάδες καμένες λάμπες, χαλασμένες πόρτες, εξαφανισμένοι πυροσβεστήρες ή πυροσβεστήρες που δε λειτουργούν. Κάποιες ελλείψεις μάλιστα αποτελούν κίνδυνο για τους πολλούς τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα”.

To Spiegel παρατηρεί πως το ποσό των 70 εκατ. που προτίθεται να ζητήσει ως αποζημίωση η Fraport, υπερβαίνει κατά πολύ εκείνο που έλαβε η Αθήνα για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie (45 εκατ. ευρώ), αλλά και τα κονδύλια που επιθυμεί η κυβέρνηση να εξοικονομήσει το 2018, για να χορηγήσει επίδομα θέρμανσης σε οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας (30 εκατ. ευρώ).

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης προ ολίγων ημερών άσκησε κριτική στη Fraport για την κατάσταση των αεροδρομίων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024