Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠτώχευση για τον γερμανικό Tour Operator JT Touristik Gmbh
TOs

Πτώχευση για τον γερμανικό Tour Operator JT Touristik Gmbh

Οι ταξιδιώτες που έχουν κάνει κράτηση μέσω του JT Touristik Reisen μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017 ή που ταξιδεύουν προς το παρόν με τον συγκεκριμένο TO, δε θα επηρεαστούν. Όλα τα ταξίδια καλύπτονται 100% από την ασφαλιστική εταιρεία της Generali Versicherung AG.

Η απομάκρυνση της Generali Versicherungs AG από το επιχειρηματικό μοντέλο ασφάλισης χρημάτων του πελάτη και η λήξη των ασφαλισμένων της από την 31η Οκτωβρίου 2017 είναι η αιτία για τη λεγόμενη διαδικασία αφερεγγυότητας που θα υπάρχει υπό το καθεστώς της αυτοδιοίκησης, την οποία ζήτησε ο γερμανικός TO JT Touristik GmbH στις 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Πιο αναλυτικά, παρά τις εντατικές προσπάθειες, η JT Touristik GmbH δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την ασφάλιση μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Λόγω της αφερεγγυότητας του γραφείου Leipzig Onlinereisen, πολλοί ασφαλιστές αποσύρθηκαν από αυτήν την αγορά ή εξασφάλισαν υπηρεσίες ασφαλείας σε όγκο που η JT Touristik GmbH δεν μπορούσε να παράσχει στον απαιτούμενο βαθμό. Χωρίς την ασφάλιση προς τους διοργανωτές των πακέτων διακοπών, δεν μπορεί να δοθεί εγγύηση στον πελάτη. Κατά συνέπεια, ο διοργανωτής δεν μπορεί να δεχτεί πληρωμές από πελάτες.

Ο γερμανικός TO JT Touristik GmbH ξεκίνησε την ειδική διαδικασία την περασμένη Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αυτοδιοικούμενος και υπό την επίβλεψη ειδικού. Η εταιρεία θα έχει τώρα το απαραίτητο περιθώριο για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές και για να προετοιμάσει έναν κανονισμό, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί.

Οι ταξιδιώτες που έχουν κάνει κράτηση μέσω του JT Touristik Reisen μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017 ή που ταξιδεύουν προς το παρόν με τον συγκεκριμένο TO, δε θα επηρεαστούν. Όλα τα ταξίδια καλύπτονται 100% από την ασφαλιστική εταιρεία της Generali Versicherung AG.

Ο γερμανικός Tour Operator σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι “οι ταξιδιώτες που έχουν κάνει κράτηση μέσω JT Touristik για να ταξιδέψουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2017 ή ταξιδεύουν αυτήν τη στιγμή με τα οργανωμένα ταξίδια του διοργανωτή, δεν υφίστανται καμία ζημιά. Όλα τα ταξίδια καλύπτονται 100% από την ασφαλιστική κάλυψη της Generali Versicherung. Οι ταξιδιώτες είτε παίρνουν τα χρήματά τους πίσω είτε η ασφάλιση εξασφαλίζει ότι τα ταξίδια εκτελούνται. Η JT Touristik υπέβαλε στη Generali Versicherung κατάλληλες προτάσεις για την εκτέλεση όλων των ταξιδιών. Η απόφαση μεταξύ ακύρωσης και εκτέλεσης των ταξιδιών θα ληφθεί από την Generali Versicherung τις προσεχείς ημέρες και το JT Touristik επί του παρόντος δεν έχει καμία επίδραση στη διαδικασία αυτή. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, μπορεί να θεωρηθεί ότι οι μετακινήσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα”.

O Tour Operator προσφερει πακέτα διακοπών σε αρκετές χώρες, όπως η Ελλάδα (προς 12-15.000 τουρίστες σε Αθήνα, Κω, Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Ολυμπιακή Ακτή -Κατερίνη, Λιτόχωρο, κ.λπ.), η Τουρκία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Κροατία, η Γαλλία, η Κύπρος, το Ντουμπάϊ, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Μαγιόρκα, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, η Βουλγαρία, κ.λπ. Συνολικά συνεργάζεται με 15.000 καταλύματα σε περίπου 150 προορισμούς και πάνω από 10.000 ταξιδιωτικά γραφεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024