Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣταματά τη λειτουργία της η Monarch, 110.000 επιβάτες 'στον 'αέρα'
Αεροπορικές εταιρείες

Σταματά τη λειτουργία της η Monarch, 110.000 επιβάτες 'στον 'αέρα'

Όλοι οι πελάτες της Monarch που βρίσκονται στο εξωτερικό πρόκειται να επιστρέψουν αεροπορικώς στη Βρετανία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, Οι πτήσεις δε θα έχουν κανένα κόστος για τους επιβάτες και δε χρειάζεται να διακόψουν τις διακοπές τους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η βρετανική αεροπορική εταιρεία Monarch Airlines διέκοψε τη λειτουργία της. Ως άμεση συνέπεια της εξέλιξης αυτή, 110.000 πελάτες της βρίσκονται σε προορισμούς εκτός της Βρετανίας, ενώ περίπου 300.000 μελλοντικές κρατήσεις θέσεων ακυρώθηκαν.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την CAA να προχωρήσει στη ναύλωση περισσότερων από 30 αεροσκαφών, προκειμένου να επιστρέψουν στην Βρετανία, οι επιβάτες της Monarch, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

“Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρεία που διακόπτει τη λειτουργία της”, είπε η CAA, με τον επικεφαλής Andrew Haines να δηλώνει ότι “η απόφαση για διακοπή των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας είναι πολύ απογοητευτική τόσο για τους πελάτες όσο και για τους υπαλλήλους της”.

Ο διαχειριστής Blair Nimmo δήώσε ότι η Monarch, που απασχολεί περίπου 2.100 άτομα, αγωνιζόταν να επιβιώσει εν μέσω δυσθεώρητων χρεών και των κανόνων της ανταγωνιστικής αγοράς, κάτι που της έφερε μεγάλες ζημίες. Ανέφερε ακόμη ότι όλοι οι πελάτες της Monarch που βρίσκονται στο εξωτερικό πρόκειται να επιστρέψουν αεροπορικώς στη Βρετανία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, Οι πτήσεις δε θα έχουν κανένα κόστος για τους επιβάτες και δε χρειάζεται να διακόψουν τις διακοπές τους.

Η βρετανική κυβέρνηση πάντως προειδοποίησε τους επιβάτες να αναμένουν προβλήματα και καθυστερήσεις έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς εργάζεται στο να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν αρκετές πτήσεις για την επιστροφή αυτού του τεράστιου αριθμού επιβατών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024