Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟι μορφές του εναλλακτικού τουρισμού παρουσιάζονται στην ΜΙΤΕ
Εναλλακτικός τουρισμός

Οι μορφές του εναλλακτικού τουρισμού παρουσιάζονται στην ΜΙΤΕ

Ειδικό συνέδριο κατά τη διάρκεια της Mediterranean International Tourism Exhibition, στις 19-22 Οκτωβρίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία Αττικής.

Κύρια χαρακτηριστικά των μορφών των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι:
1) η μικρής κλίμακας, ελεγχόμενη και ρυθμιζόμενη ανάπτυξη,
2) η ποικιλία δραστηριοτήτων σε ατομική / ανεξάρτητη βάση ή μικρής κλίμακας και
3) η έμφαση στην απόκτηση εμπειριών για τις τοπικές κουλτούρες και στη διατήρηση των παραδοσιακών αξιών.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται όλο και πιο συστηματικά οι ειδικές μορφές τουρισμού, που προσφέρουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές τους και με προγράμματα εξειδικευμένων δράσεων, όπως είναι ο θεραπευτικός–ιαματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο οικολογικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός κ.λπ.

Έτσι, η χώρα αποτελεί πλέον έναν προσφιλή τουριστικό προορισμό όχι μόνο για διακοπές “κλασικού τύπου”, αλλά και για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εναλλακτικές διακοπές, αναζητώντας εκτός από την ξεκούραση και την απόλαυση των αξιοθέατων της χώρας και τη μοναδική εμπειρία, που προσφέρουν η φύση και τα “προϊόντα” της, ο θρησκευτικός πολιτισμός της αλλά και οι εξειδικευμένες υποδομές της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Με το σκεπτικό αυτό, διεξάγεται ειδικό συνέδριο για την Ελλάδα ως προορισμού 365 ημερών, στα πλαίσια της έκθεσης Mediterranean International Tourism Exhibition (ΜΙΤΕ).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024