Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτους 59 οι νεκροί και στους 527 οι τραυματίες σε ένοπλη επίθεση σε συναυλία στο Las Vegas
Τρομοκρατία

Στους 59 οι νεκροί και στους 527 οι τραυματίες σε ένοπλη επίθεση σε συναυλία στο Las Vegas

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο McCarran International Airport του Λας Βέγκας διακόπηκαν προσωρινά, ενώ πολλά ξενοδοχεία στη διάσημη λεωφόρο Las Vegas Strip, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της επίθεσης έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Δεκάδες οι νεκροί (τουλάχιστον 58) και πάνω από 500 οι τραυματίες (οι 14 σε κρίσιμη κατάσταση) από ένοπλη επίθεση στο Las Vegas στη διάρκεια της υπαίθριας συναυλίας country “Route 91”, σύμφωνα με εκπρόσωπο νοσοκομείου της πόλης.

Σε βίντεο από τον τόπο της επίθεσης που αναρτήθηκαν στο Internet φαίνονται οι θεατές της συναυλίας να πέφτουν στο έδαφος, ενώ ακούγονται πυρά αυτόματου όπλου.

Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε στο Twitter: “Επιβεβαιώνουμε ότι ένας ύποπτος εξουδετερώθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Επαναλαμβάνουμε, μην κυκλοφορείτε στην περιοχή της κεντρικής λεωφόρου (the Strip) αυτήν την ώρα”.

Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε ως ο 64χρονος Stephen Paddock. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο ένοπλος βρισκόταν σε δωμάτιο στον 32ο όροφο του Mandalay Bay όταν άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για τη συναυλία από το μπαλκόνι του δωματίου και αυτοκτόνησε πριν οι αστυνομικοί εισβάλουν στο δωμάτιό του. Ο ύποπτος ήταν κάτοικος της πόλης και έδρασε μόνος, σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δωμάτιο βρέθηκαν 10 όπλα.

Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάφεραν ότι το ξενοδοχείο Mandalay Bay Casino είχε αποκλεισθεί και ότι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν έναν σωματοφύλακα και αστυνομικούς.

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο McCarran International Airport του Las Vegas διακόπηκαν προσωρινά, ενώ πολλά ξενοδοχεία στη διάσημη λεωφόρο Las Vegas, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της επίθεσης έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024