Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕικοσαετής παράταση στη Σύμβαση Ανάπτυξης του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών
Αεροδρόμια

Εικοσαετής παράταση στη Σύμβαση Ανάπτυξης του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών

Το προσφερόμενο συνολικό τίμημα από την εταιρεία 'Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών' ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.

Υπεγράφη στις 30 Σεπτεμβρίου η σύμβαση για παράταση κατά 20 επιπλέον χρόνια (δηλαδή έως τις 11 Ιουνίου 2046) της Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου (ΣΑΑ), για το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Το προσφερόμενο συνολικό τίμημα από την εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι προσφερόμενο από τον ΔΑΑ συνολικό τίμημα για την παράταση της ΣΑΑ ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 483,87 εκατ. ευρώ και είναι βασικό για την επίτευξη του στόχου για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις εφέτος. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της έγκρισής της από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και την κύρωση της παράτασης από την Ελληνική Βουλή.

Τη σύμβαση υπέγραψαν το Δημόσιο, διά του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, το ΤΑΙΠΕΔ και η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και, σύμφωνα με το Ταμείο, “η υπογραφή της παράτασης αποστέλλει ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης, εντός και εκτός Ελλάδας, για την ελληνική οικονομία και συνιστά αναγνώριση μιας από τις πλέον επιτυχημένες συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024