Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Συμφωνίες συνεργασίας της HATTA με την ASTA και την ΕΑΤΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Οκτώβριος 2017, 15:01

Οι συμφωνίες προβλέπουν την προώθηση της διμερούς τουριστικής ανάπτυξης, της Ελλάδας και Αθήνας με τις ΗΠΑ, με ανταλλαγή στρατηγικών μάρκετινγκ, επαφών, πληροφοριών σε σχέση με προωθητικές ενέργειες σε διεθνές επίπεδο καθώς και με την από κοινού προώθηση προορισμών και οργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης.


Δύο συμφωνίες συνεργασίας σε θέματα οργανωμένης προώθησης της Ελλάδας και της Αθήνας, αντίστοιχα, ως τουριστικών προορισμών στην αμερικανική τουριστική αγορά, υπέγραψε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA, με την ένωση αμερικανικών τουριστικών γραφείων ASTA, αλλά και με την Εταιρεία Aνάπτυξης και Tουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ως τρίτο μέλος της συμφωνίας που αφορά την Αθήνα.

Οι νέες αυτές συμφωνίες σηματοδοτούν την επέκταση της συνεργασίας που ήδη διατηρούν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της FedHATTA, με το μεγάλο δίκτυο συνεργατών τους στις ΗΠΑ, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό αμερικανική αγορά ταξιδιωτών.

Οι συμφωνίες προβλέπουν την προώθηση της διμερούς τουριστικής ανάπτυξης, της Ελλάδας και Αθήνας με τις ΗΠΑ, με ανταλλαγή στρατηγικών μάρκετινγκ, επαφών, πληροφοριών σε σχέση με προωθητικές ενέργειες σε διεθνές επίπεδο καθώς και με την από κοινού προώθηση προορισμών και οργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης.

Τη συμφωνία για τη συνεργασία των φορέων στην προώθηση της Ελλάδας υπέγραψαν ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης και ο αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ASTA, Robert Duglin, παρόντος του κ. Βύρωνα Αργύρη, μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής για το ASTA Destination Expo 2018. Τη δε συμφωνία για την Αθήνα υπέγραψε ακόμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ, κ. Αλέξης Γαληνός.

Επίσης, στο πεδίο ενίσχυσης του τουρισμού της Αθήνας, ο κ. Τσιλίδης, ο κ. Duglin και ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας για τη στήριξη του 5ου Travel Trade Athens.

“Η εξωστρέφεια, η συνεργασία και η δυναμική που αναπτύσσουν οι φορείς του τουρισμού είναι το κλειδί για να ενισχύσουμε τον ελληνικό τουρισμό. Σε συνεργασία με την ECTAA, που εκπροσωπεί τις εθνικές Ενώσεις τουριστικών γραφείων και Tour Operator στην Ευρώπη, την EMTΤAAS που δημιουργήθηκε για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή της Α. Μεσογείου και με εργαλείο την πρωτοβουλία ΔΩΔΕΚΑ για την ανάδειξη λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών με βάση τον θεματικό τουρισμό, η Ομοσπονδία στηρίζει την εξωστρέφεια με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ζήτησης από διεθνείς αγορές τουριστών για την Ελλάδα και την Αθήνα”, δήλωσε κ. Τσιλίδης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top