Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση των επενδύσεων της TUI στην Ελλάδα, με 10 επιπλέον ξενοδοχεία
TOs

Αύξηση των επενδύσεων της TUI στην Ελλάδα, με 10 επιπλέον ξενοδοχεία

Αύξηση 10% των πελατών του Ομίλου TUI στην Ελλάδα το 2017 και αύξηση 20% των πελατών κρουαζιέρας του, σε σχέση με το 2016. Αναμένονται νέες επενδύσεις, με δημιουργία 10 επιπλέον τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων.

Η σημασία που δίνει στην Ελλάδα ένας από τους μεγαλύτερους TOs στον κόσμο TUI Group, καταδεικνύεται από το γεγονός 3ήμερης επίσκεψης στη χώρα του ΔΣ του ομίλου. Ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του TUI Group, με επικεφαλής τον CEO της εταιρείας, Friedrich Joussen. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτή συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η αγροτοδιατροφή και η πρωτογενής παραγωγή, προκειμένου τα οφέλη του να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Κατόιπιν, ο κ. Joussen, δήλωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο όμιλος σκοπεύει να επεκταθεί περαιτέρω στην ελληνική αγορά, με τη δημιουργία δέκα νέων -4στερων και 5στερων- ξενοδοχείων στα ελληνικά νησιά. Σημειώνεται ότι η TUI διαθέτει στην Ελλάδα 32 ξενοδοχεία με 8.500 δωμάτια, ενώ συνεργάζεται με πάνω από 2.000 ανεξάρτητα ελληνικά ξενοδοχεία. Ο όμιλος σκοέπευει να αυξήσει και τις κρουαζιέρες του στα ελληνικά λιμάνια.


Από αριστερά, ο Thomas Ellerback, Group Director Corporate & External Affairs TUI Group, ο διευθύνων σύμβουλος του TUI Group, Fritz Joussen και η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

“Οι υποδομές είναι το μέλλον της χώρας”
Ο CEO της TUI έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα κριτήρια για ανάπτυξη των επενδύσεων στην Ελλάδα: στις υποδομές και τη σταθερότητα / συνέχεια των επενδυτικών έργων. “Οι υποδομές (αεροδρόμια, οδικό δίκτυο, λιμάνια, περιβάλλον) είναι το μέλλον της χώρας”, ανέφερε. “Πρέπει όμως και να διασφαλίζουμε ότι υπάρχει συνέχεια στο επενδυτικό έργο και σταθερότητα. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται και σταθερότητα και στη φορολογία”, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν και προβλήματα με τη γραφειοκρατία, “αλλά γραφειοκρατία υπάρχει παντού”.

Για το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, δήλωσε απόλυτα θετικός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι “εμείς μπορούμε να φέρουμε τουρίστες οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, τουρίστες που ταξιδεύουν και εκτός σεζόν, όπως οι ηλικωμένοι, αλλά το θέμα είναι ότι αν ο τουρίστας  φτάσει σε έναν προορισμό και βρει τα μαγαζιά, τα καταστήματα, τα μουσεία κλειστά, δε θα πάει και δεύτερη φορά στο ίδιο μέρος”.

Τέλος, σε ερώτηση για την επενδυτική δραστηριότητα της TUI Group στη χώρα μας, απάντησε ότι για φέτος είναι αυξημένη κατά 25% σε σχέση με το 2016, με μέσο κόστος για κάθε επιπλέον δωμάτιο που δημιουργεί στη χώρα μας, τα 150.000 ευρώ.

Με τη σειρά της η κα Κουντουρά δήλωσε: “Μετά από δυόμισι χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας και πολύ δυναμικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη και συνέπεια προωθούμε στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα ως προορισμό 365 ημέρες το χρόνο και προώθησης επενδύσεων που θα  αναπτύξουν την ελληνική οικονομία”.

Η υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας συζητήθηκαν:

  • H ενίσχυση της παρουσίας της TUI στην ελληνική τουριστική αγορά, με επίκεντρο τις επιλογές για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες  που έχει ο επισκέπτης και  που αποτελούν κοινό στρατηγικό ζητούμενο.
  • Η προώθηση  νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών προϊόντων, και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  • Στον τομέα της κρουαζιέρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας που συμφωνήθηκε στα τέλη του 2016, η TUI ανταποκρίθηκε άμεσα και  ενίσχυσε την παρουσία της στην Ελλάδα, με αύξηση στην κρουαζιέρα στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές ένταξης νέων προορισμών και ενίσχυσης του homeporting.

Η υπουργός τόνισε ότι αποτελεί βασικό στόχο της εθνικής τουριστικής πολιτικής η διασύνδεση του τουρισμού με παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως η  πρωτογενής παραγωγή, ο τομέας της αγροδιατροφής, και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία της TUI, μέσω του TUI Care Foundation για ειδικό πρόγραμμα που υλοποιείται στην Κρήτη σε  συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, που εντάσσεται και στο πλαίσιο του στόχου του Υπουργείου Τουρισμού για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Η κα Κουντουρά τόνισε τις εξαιρετικές δυνατότητες που υπάρχουν στον επενδυτικό τομέα, καθώς η Ελλάδα αποτελεί ελκυστική ευκαιρία για νέες επενδύσεις ως μεσογειακός και ευρωπαϊκός προορισμός. “Ο τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε  τις υψηλές επιδόσεις του τουρισμού στην αύξηση των αφίξεων αλλά και στην ενίσχυση του τουρισμού υψηλού επιπέδου, στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που στηρίζουν την εθνική οικονομία και αποφέρουν οφέλη που θα διαχυθούν στις τοπικές οικονομίες”, δήλωσε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024