Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Προώθηση της Κύπρου ως προορισμού Τουρισμού Υγείας & Ευεξίας στη Ρωσία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Οκτώβριος 2017, 10:58

Για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, ο ΚΟΤ προβαίνει σε στοχευμένες δράσεις περιλαμβανομένης της συμμετοχής σε εξειδικευμένες εκθέσεις και φόρα σε αγορές πηγές τουριστικού ρεύματος, στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ταξιδίων εξοικείωσης για δημοσιογράφους και εταίρους και στην παραγωγή υλικού έντυπης και ηλεκτρονικής προβολής.


Για την προώθηση της Κύπρου ως τουριστικό προορισμό Υγείας και Ευεξίας, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στο πρόγραμμα της Κυπριακής Αποστολής στην Ρωσία, το οποίο διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Φορέα Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, του ΥΕΕΒΤ, του ΚΕΒΕ και του “Russian Health Travel Council” RHTC. Επικεφαλής του ΚΟΤ στην κυπριακή αποστολή ήταν ο δρ. Ηρόδοτος Ηροδότου, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΤ.

Το πρόγραμμα προώθησης περιλάμβανε συμμετοχή στην εκδήλωση “3rd Russia-Cyprus Tourism Forum” στην Αγία Πετρούπολη, δημοσιογραφική διάσκεψη, επιχειρηματικές συναντήσεις με πέραν των 30 Ρώσων επαγγελματιών του τομέα και εκπροσώπων του Τύπου, οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για την Κύπρο ως προορισμό τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, καθώς επίσης και επιτόπιες  και επισκέψεις και επαφές σε Ιατρικά Κέντρα στην Αγία Πετρούπολη και Μόσχα με σκοπό τη διερεύνηση προοπτικών συνεργασιών.

Παράλληλα, η Κυπριακή Αποστολή συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο στην εξειδικευμένη έκθεση “Moscow Medshow 2017”, όπου συμμετείχαν εκθέτες από 16 χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Μέσης Ανατολής.  

Ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας αποτελεί ειδική μορφή τουρισμού με δυναμική προοπτική προσέλκυσης εξειδικευμένης τουριστικής πελατείας ολόχρονα, συμβάλλοντας έτσι στη διαφοροποίηση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο ΚΟΤ θεωρεί σημαντική την αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας και ως εκ τούτου συμμετέχει στον Φορέα Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, ως επίσης και στο Σύνδεσμο Κέντρων Ευεξίας Κύπρου στηρίζοντας τις προωθητικές ενέργειες τους.

Συγκεκριμένα, για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, ο ΚΟΤ, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, προβαίνει, μεταξύ άλλων, σε στοχευμένες δράσεις περιλαμβανομένης της συμμετοχής σε εξειδικευμένες εκθέσεις και φόρα σε αγορές πηγές τουριστικού ρεύματος, στη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ταξιδίων εξοικείωσης για δημοσιογράφους και εταίρους, στην παραγωγή υλικού έντυπης και ηλεκτρονικής προβολής.

Το ασφαλές συμπέρασμα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ότι η Κύπρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί ιδανικός προορισμός για Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας στη ρωσική αγορά, δεδομένης της ολόχρονης ικανοποιητικής αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών, των υψηλού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας και Ευεξίας στον τόπο μας, του ήπιου κλίματος, της υγιεινής μεσογειακής μας διατροφής, και της μοναδικής φιλοξενίας των ανθρώπων της Κύπρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top