Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣτην Αθήνα το 2ο Συμπόσιο του ICAO, Global Aviation Cooperation
Συνέδρια

Στην Αθήνα το 2ο Συμπόσιο του ICAO, Global Aviation Cooperation

Το συμπόσιο με κεντρικό θέμα 'Managing Change: Building a safe, secure, and sustainable aviation community' ('Διαχείριση της Αλλαγής: Οικοδομώντας μια Ασφαλή Αειφόρο Αεροπορική Κοινότητα'), θα αποτελέσει πλατφόρμα για τη συζήτηση κομβικών θεμάτων, ανταλλαγή σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες και την ανάλυση βέλτιστων πρακτικών για την υποστήριξη ενός ασφαλούς μέλλοντος στον τομέα των αερομεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις 11-13 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο Divani Apollon Palace & Thalasso Hotel στη Βουλιαγμένη, το 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο του ICAO, για την Αεροπορική Συνεργασία (Second Global Aviation Cooperation Symposium / GACS 2), σε στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Με κεντρικό θέμα “Managing Change: Building a safe, secure, and sustainable aviation community” (“Διαχείριση της Αλλαγής: Οικοδομώντας μια Ασφαλή Αειφόρο Αεροπορική Κοινότητα”), το συμπόσιο θα αποτελέσει μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη συζήτηση κομβικών θεμάτων, την ανταλλαγή σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες και την ανάλυση βέλτιστων πρακτικών για την υποστήριξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού μέλλοντος στον τομέα των αερομεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μαζί, κυβερνητικοί φορείς, διαχειριστές αεροδρομίων, πάροχοι υπηρεσιών αεροναυτιλίας και άλλοι εκπρόσωποι από τον κλάδο των αερομεταφορών, θα συζητήσουν τους τρόπους βελτίωσης του συντονισμού και της παροχής τεχνικής συνεργασίας και βοήθειας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της πολιτικής αεροπορίας.

Μεταξύ των ενοτήτων που θα απασχολήσουν το Συμπόσιο, συμπεριλαμβάνονται: το Πρόγραμμα Τεχνικής Συνεργασίας του ICAO  για την υποστήριξη των αναγκών των Κρατών Μελών, η Ασφάλεια από έκνομες ενέργειες και Εξυπηρέτηση των αερομεταφορών, η Εποπτεία της Αεροπορικής  Ασφάλειας στο πλαίσιο της τεχνικής συνεργασίας, οι Υπηρεσίες Αεροναυτιλίας και οι νέες τεχνολογίες, η Ανάπτυξη Αερολιμένων και βέλτιστες πρακτικές, Ανάπτυξη Δεξιοτήτων  και Εκπαίδευση, καθώς και Χρηματοδότηση Έργων και Ενεργοποίηση Πόρων για την ανάπτυξη έργων.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου θα μιλήσουν η γενική γραμματέας ICAO Dr. Fang Liu, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο διοικητής της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, ο πρόεδρος του ΔΑΑ κ. Δημήτριος Δημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΑ κ. Γιάννης Παράσχης, ο Ivan Galan, τεχνικός διευθυντής ICAO, o Luis Fonseca de Almeida, διευθυντής ICAO στο Παρίσι, ο Frank Brenner, γενικός διευθυντής του Eurocontrol και ο Salavatore Sciacchitano, ειδικός γραμματέας ECAC.

Στο συμπόσιο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 191 κράτη-μέλη του ICAO.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024