Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Οκτώβριος 2017, 12:47

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας εξέτασαν την προοπτική συνδιοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων Πρεσβείας και Περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, τόσο το διάστημα πριν από την 83η ΔΕΘ, όσο και κατά τη διάρκεια της έκθεσης.


Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της γενικής προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebecca Fong.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η σταθερή και ισχυρή συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές. Οι δυο άνδρες συζήτησαν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εξέτασαν μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προετοιμασία της επόμενης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το 2018, όταν οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα, πρωτοβουλία που ανέλαβε και υποστηρίζει ένθερμα ο Αμερικανός πρέσβης.

Συζητήθηκε η συνδρομή που μπορεί να παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε αυτή η σημαντική πρωτοβουλία να έχει το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο και να είναι ουσιαστική και για τις δυο πλευρές, ενισχύοντας τα μηνύματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τις ΗΠΑ και εμπράκτως, με επενδύσεις, στρατηγικού χαρακτήρα και εμπορικές – τουριστικές συμφωνίες. Ήδη αμερικανικές επιχειρήσεις φέρονται διατεθειμένες να επενδύσουν στη χώρα και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ η Κεντρική Μακεδονία επενδύει και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ. Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, ο κομβικός αναπτυξιακός χαρακτήρας και η προοπτική της Θεσσαλονίκης, ως ενεργειακό, εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων.

Οι κ.κ. Pyatt και Τζιτζικώστας εξέτασαν την προοπτική συνδιοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων πρεσβείας και περιφέρειας, στη Θεσσαλονίκη, τόσο το διάστημα πριν από την 83η ΔΕΘ, όσο και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ συζήτησαν και τις λεπτομέρειες της επίσκεψης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις ΗΠΑ την ερχόμενη άνοιξη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top