Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕπίσκεψη του δημάρχου Λαμιέων σε τσεχικές λουτροπόλεις για τη λήψη know-how στον ιαματικό τουρισμό
Ιαματικός τουρισμός

Επίσκεψη του δημάρχου Λαμιέων σε τσεχικές λουτροπόλεις για τη λήψη know-how στον ιαματικό τουρισμό

Με επισκέψεις σε πέντε λουτροπόλεις της Τσεχίας, αποστολή του Δήμου Λαμιαίων είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις καλές πρακτικές που ακολούθησε η χώρα, πρωτοπόρος δύναμη στο τομέα του ιαματικού τουρισμού.

Λουτροπόλεις της Τσεχίας επισκέφθηκε πρόσφατα ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης με τον πρόεδρο του ΕΒΕ και αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Διαμαντάρα και τη δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού και πρόεδρο του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (Δ.ΙΑΜ), κα Ελένη Ευσταθίου-Σπανού, προσκεκλημένοι της Ένωσης Λουτροπόλεων Τσεχίας (Association of the Spa’s of the Czech Republic) και της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Με επισκέψεις σε πέντε λουτροπόλεις, ανάμεσα στις οποίες και τις πόλεις Frantiskovy Lazne, Karlovy Vary και Marianske Lazne, που αποτελούν το ιστορικό τρίγωνο λουτροπόλεων της χώρας, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις καλές πρακτικές που ακολούθησε η Τσεχία, πρωτοπόρος δύναμη στο τομέα του ιαματικού τουρισμού, αλλά και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τεχνικές θεραπειών με τη χρήση ιαματικών νερών.

Σε δήλωση του ο κ. Σταυρογιάννης σημειώνει: “Με in situ παρατηρήσεις και εμπειρίες αλλά χωρίς να ξεχνάμε τις ιδιαιτερότητες  της χώρας μας, ως Δήμος Λαμιέων και ως ΔΙΑΜ, συνεχίζουμε την προσπάθεια προς την κατεύθυνση της βιώσιμης αξιοποίησης του ιαματικού μας πλούτου. Το ενδιαφέρον τους για τις πηγές του Δήμου μας είναι δεδομένο και πιστεύουμε ότι με τη δική τους τεχνογνωσία και τη δική μας συμβολή σε διαδικαστικά –και όχι μόνο- ζητήματα, μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα ρεαλιστικά βιώσιμο επενδυτικό πλάνο αξιοποίησης των ιαματικών μας πόρων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024