Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι διεθνείς αφίξεις στις ΗΠΑ συνεχίζουν να μειώνονται μετά την ταξιδιωτική απαγόρευση Trump
Τάσεις

Οι διεθνείς αφίξεις στις ΗΠΑ συνεχίζουν να μειώνονται μετά την ταξιδιωτική απαγόρευση Trump

Περίπου το 39,4% των ταξιδιών στις ΗΠΑ προέρχεται από Ευρωπαίους τουρίστες, ποσοστό το οποίο όμως μειώθηκε κατά 2,3% σύμφωνα με τα δεδομένα της ForwardKeys. Επίσης, το μερίδιο αγοράς της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, το οποίο αποτελεί περίπου το 23% του ταξιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ, μειώθηκε κατά 3,8%.

Νέες έρευνες έδειξαν ότι το αποκαλούμενο “Trump slump”, μετά από την αμφιλεγόμενη προτεινόμενη ταξιδιωτική απαγόρευση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τον Ιανουάριο του 2017, συνεχίζεται και μετά από εννέα μήνες.

Η ForwardKeys, αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά της, ότι υπάρχουν περισσότερες από 17 εκατ. συναλλαγές κρατήσεων ημερησίως, αλλά ακόμα είναι κατά 1,4% μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι αναλυτές της ForwardKeys αναφέρουν ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πρώτης ταξιδιωτικής απαγόρευσης, στην οποία ο Trump ανακοίνωσε ότι δε θα πρέπει να επιτρέπεται σε άτομα που προέρχονται από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, και της μείωσης των διεθνών τουριστών στις ΗΠΑ.

Περίπου το 39,4% των ταξιδιών στις ΗΠΑ προέρχεται από Ευρωπαίους τουρίστες, ποσοστό το οποίο όμως μειώθηκε κατά 2,3% σύμφωνα με τα δεδομένα της ForwardKeys. Επίσης, το μερίδιο αγοράς της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, το οποίο αποτελεί περίπου το 23% του ταξιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ, μειώθηκε κατά 3,8%. Η μείωση αυτή είναι κάπως ανησυχητική, δεδομένου ότι ο υπόλοιπος κόσμος σημείωσε άνοδο της τάξης του 4,6%.

Ωστόσο, υπάρχει κάποια θετική ανταπόκριση από τους τουρίστες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, οι οποίοι κατέχουν μερίδιο αγοράς 2,1%.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys, Olivier Jager, δήλωσε ότι τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας επιβεβαιώνουν αυτά που είχαν προβλέψει ως εταιρεία από την πρώτη κιόλας ταξιδιωτική απαγόρευση. “Υπήρξε μια κάμψη λόγω της απαγόρευσης Trump και το ισχυρό δολάριο την επιδείνωσε“.

Οι καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Irma τον περασμένο Σεπτέμβριο και η δολοφονική επίθεση σε μουσικό φεστιβάλ κάντρι στο Las Vegas ήταν κάποιοι ακόμη παράγοντες που επηρέασαν ελαφρώς την τουριστική βιομηχανία των ΗΠΑ – κανένας από αυτούς όμως δεν είχε τόσο μεγάλη αρνητική επιρροή όσο η ταξιδιωτική απαγόρευση της κυβέρνησης Trump.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024