Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟ ΕΟΤ συνεχίζει και τον Οκτώβριο την προβολή των νησιών του Αν. Αιγαίου και την ανάδειξη του city break
ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ συνεχίζει και τον Οκτώβριο την προβολή των νησιών του Αν. Αιγαίου και την ανάδειξη του city break

Τα ταξίδια θα διεξαχθούν από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΤ, σε συνεργασία με τα Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού και με τη συνδρομή των τοπικών αρχών και των φορέων του ιδιωτικού τομέα.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και της υλοποιούμενης εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο, ο ΕΟΤ συνεχίζει τον Οκτώβριο τα ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων και bloggers ξένων μέσων ενημέρωσης και  τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που η στήριξη και εντατική προώθηση και προβολή τους αποτελεί προτεραιότητα, καθώς και σε προορισμούς της Αττικής, με στόχο την ανάδειξη του τουρισμού πόλεως (city break).

Τις αποφάσεις υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του  ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ώστε τα ταξίδια να διεξαχθούν από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΤ, σε συνεργασία με τα Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού και με τη συνδρομή των τοπικών αρχών και των φορέων του ιδιωτικού τομέα.

Συγκεκριμένα:

  • Την Κω και την Κάλυμνο επισκέφθηκαν (10-15 Οκτωβρίου), δέκα δημοσιογράφοι εικονολήπτες και bloggers από τη Σερβία για την προβολή των δύο νησιών στο κοινό της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για συνεργάτες του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού RTS με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στην Σερβία, του εκδοτικού ομίλου με 85 εκδόσεις και online μέσα Color Press Group, της εφημερίδας “Blic” με 400.000 ημερησία κυκλοφορία και της εφημερίδας  Kurir με 155.000 κυκλοφορία.
  • Την Αθήνα και την Ικαρία επισκέπτονται (13-17/10/17)δύο Λετονοί δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα lifestyle περιοδικά της Λετονίας  “L’OFFICIEL” και “Pastaiga”, που εκδίδονται τόσο στην λετονική όσο και στη ρωσική γλώσσα. Σκοπός του ταξιδιού η συλλογή πληροφοριών για τη συγγραφή αφιερώματος 4-6 σελίδων για την προβολή των δύο περιοχών στο λετονικό κοινό.
  • Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία και Λήμνος επισκέπτονται (26 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου) δημοσιογράφος και φωτογράφος του περιοδικού “National Geographic Traveler” της Ρουμανίας για τη δημοσίευση πολυσέλιδου περιηγητικού χαρακτήρα αφιερώματος τον Φεβρουάριο του 2018.
  • Την Αθήνα και τις Σπέτσες επισκέπτονται (14-20 Οκτωβρίου) ομάδα τουριστικών πρακτόρων από την Εσθονία, με σκοπό την γνωριμία τους με το τουριστικό προϊόν της Αττικής και των Σπετσών και στόχο την προώθηση του στην τουριστική αγορά της Εσθονίας.
  • Την Αθήνα και τα Ιωάννινα επισκέπτονται (14 έως 20 Οκτωβρίου) δύο δημοσιογράφοι του εσθονικού τουριστικού περιοδικού “REISIMAAILM”, με σκοπό την συλλογή πληροφοριών για τη δημοσίευση  αφιερώματος 6-8 σελίδων.
  • Τέλος, την Αθήνα και τον Αργοσαρωνικό επισκέφθηκε (4 έως 14 Οκτωβρίου) δημοσιογράφος από τη Φινλανδία, με σκοπό τη δημοσίευση άρθρου στο εβδομαδιαίο online περιοδικό “SEURA” (370.000 μοναδικοί επισκέπτες εβδομαδιαίως). Παράλληλα δεύτερη δημοσιογράφος από τη Φινλανδία επισκέφθηκε  (11 έως 14 Οκτωβρίου) την Αθήνα, με σκοπό την δημοσίευση άρθρο 6-8 σελίδων στο φιλανδικό περιοδικό “VINI” (90.000 αναγνώστες) τον Φεβρουάριο του 2018 με έμφαση σε θέματα  πολιτισμού, γαστρονομίας, lifestyle, αρχιτεκτονικής κ.ά.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024