Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι αεροπορικές του Ομίλου Lufthansa προσφέρουν 288 προορισμούς σε 106 χώρες το χειμώνα 2017-18
Αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές του Ομίλου Lufthansa προσφέρουν 288 προορισμούς σε 106 χώρες το χειμώνα 2017-18

Στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων για το 2017/18, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa θα προσφέρουν στους επιβάτες τους 24.922 πτήσεις/εβδομάδα σε όλο τον κόσμο συνδέοντας 288 προορισμούς σε 106 χώρες.

Στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων για το 2017/18, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου LufthansaLufthansa, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings – θα προσφέρουν στους επιβάτες τους 24.922 πτήσεις/εβδομάδα σε όλο τον κόσμο συνδέοντας 288 προορισμούς σε 106 χώρες. Επιπλέον, το πρόγραμμα ενισχύεται με περισσότερες από 18.000 πτήσεις κοινού κωδικού με 30 περίπου συνεργαζόμενες  αεροπορικές εταιρείες προσφέροντας στους επιβάτες ένα σχεδόν παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων. Το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου θα ισχύει από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 έως το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

Τα σημαντικότερα νέα δρομολόγια των αεροπορικών εταιρειών του Ομίλου Lufthansa:

Lufthansa

Από τις 8 Νοεμβρίου 2017, η Lufthansa θα προσφέρει πτήσεις μεταξύ Βερολίνου και Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) πέντε φορές την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, ένα Airbus A330-300 θα απογειώνεται με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Έτσι, για πρώτη φορά από το 2001, ένα αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa θα έχει τη βάση του στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Με την επανέναρξη της σύνδεσης Ντίσελντορφ – Μαϊάμι (ΗΠΑ) από τον προσεχή χειμώνα, η Lufthansa ανταποκρίνεται σε πολυάριθμα αιτήματα επιβατών από τη βόρεια Ρηνανία -Βεστφαλία. Η υπηρεσία θα προσφέρεται από τις 8 Νοεμβρίου 2017 και οι πτήσεις θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή).

Από τον κόμβο του Μονάχου και με αεροσκάφος A350-900 θα εκτελούνται πτήσεις για πρώτη φορά και προς το Πεκίνο. Οι επιβάτες της Lufthansa θα μπορούν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Κίνας με τα πιο προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο. Το Airbus A350-900 με προορισμό το Πεκίνο θα απογειώνεται από το Μόναχο τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μετά το Χονγκ Κονγκ, το Πεκίνο είναι ο δεύτερος σημαντικότερος προορισμός της Lufthansa στην Κίνα. Επίσης, πτήσεις της Lufthansa με A350-900 θα προσφέρονται από το Μόναχο προς τη Βοστώνη (ΗΠΑ), το Δελχί (Ινδία) και τη Βομβάη (Ινδία). Παράλληλα, το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογιών της Lufthansa περιλαμβάνει κι ένα ευρύ δίκτυο πτήσεων από το Μόναχο προς το Σάρλοτ (ΗΠΑ), το Ντένβερ (ΗΠΑ) και το Τόκιο (Ιαπωνία).

Ευρώπη – Η Lufthansa συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυό της

Από τα τέλη Οκτωβρίου, η Lufthansa θα ξεκινήσει πτήσεις σε πολλούς νέους χειμερινούς προορισμούς – οι πόλεις Παμπλόνα (Ισπανία), Γένοβα, Μπάρι και Κατάνια (Ιταλία), Κουουσάμο (Φινλανδία), Κλουζ και Τιμισοάρα (Ρουμανία) είναι οι νέοι προορισμοί από την Φρανκφούρτη. Από τον ίδιο κόμβο θα πραγματοποιούνται πτήσεις και προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα (Ισπανία), το Ρέικιαβικ (Ισλανδία), το Παλέρμο (Ιταλία) και το Πάντερμπορν.

Με το Ναντς (Γαλλία), τη Γλασκώβη (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα (Ισπανία), το πρόγραμμα πτήσεων από το Μόναχο εμπλουτίζεται με περισσότερες ελκυστικές πόλεις.

Swiss International Air Lines και Edelweiss

Στο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων, ένας ακόμα προορισμός θα προστεθεί στο δίκτυο διαδρομών με Boeing 777-300ER, καθώς η Swiss θα χρησιμοποιήσει τη ναυαρχίδα του στόλου της για πτήσεις προς τη βραζιλιάνικη πόλη Σάο Πάολο. Όσον αφορά τις πτήσεις σε κοντινούς προορισμούς, η Swiss θα πετά για πρώτη φορά στο Βρέσλαου και στη Νις στη Σερβία. Επιπλέον, η εταιρεία θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα πτήσεων της το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ, ενώ αυξάνει τη συχνότητα των δρομολογίων της προς τη Μόσχα. Η ελβετική θυγατρική Edelweiss εμπλουτίζει το χειμερινό της πρόγραμμα προσθέτοντας τα Κανάρια Νησιά, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιεί πτήσεις προς το Ορλάντο (Φλόριντα).

Austrian Airlines

Στο χειμερινό της πρόγραμμα για το 2017/18, η Austrian Airlines παρουσιάζει και φέτος έναν νέο μακρινό προορισμό. Από τις 25 Οκτωβρίου 2017, ένα Boeing 767 θα πετάει προς τις Σεϋχέλλες και έτσι στο πρόγραμμά της θα περιλαμβάνονται πλέον πέντε μακρινοί προορισμοί σε χώρες με θερμό κλίμα – Μαυρίκιος, Μαλδίβες, Κολόμπο, Αβάνα και Μαέ. Στην Ανατολική Ευρώπη, η Austrian Airlines εξακολουθεί να είναι ηγέτης στην αγορά ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρείες της Δυτικής Ευρώπης που πετούν από αεροδρόμιο κόμβο. Εδώ, η Austrian Airlines θα προσφέρει πτήσεις σε συνολικά 34 προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα το Κίεβο, το Ντνιπρό, το Λέμπεργκ και η Οδησσός είναι οι τέσσερις προορισμοί στην Ουκρανία που θα εξυπηρετούνται με πτήσεις από τη Βιέννη -τέσσερις πτήσεις/ εβδομάδα προς το Λέμπεργκ και την Οδησσό, έντεκα πτήσεις/εβδομάδα προς το Κίεβο, πέντε προς το Ντνίπο και μία εβδομαδιαία πτήση από το Ίνσμπρουκ στο Κίεβο. Έτσι, η Austrian Airlines θα πετάει στην Ουκρανία έως και 25 φορές την εβδομάδα. Το πρόγραμμα πτήσεων της Austrian Airlines για τη Ρουμανία θα περιλαμβάνει τρεις προορισμούς – Βουκουρέστι, Ιάσιο και Σιμπίου – και 41 πτήσεις  συνολικά την εβδομάδα.

Eurowings

Η Eurowings συνεχίζει να διευρύνει το χειμερινό πρόγραμμα διηπειρωτικών πτήσεων για το 2017/2018,  αλλά οι επιβάτες μπορούν να αναμένουν και νέες πτήσεις προς κοντινούς και μεσαίων αποστάσεων προορισμούς. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του νέου προγράμματος είναι η νέα διηπειρωτική πτήση από την Κολωνία / Βόννη.Συγκεκριμένα από τα τέλη Οκτωβρίου, η Eurowings θα πετάει μία φορά την εβδομάδα στο Κέιπ Τάουν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αφρικής.

Από το φετινό χειμώνα, η Eurowings θα επεκτείνει το πρόγραμμα διηπειρωτικών πτήσεων και από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Ειδικότερα θα εκτελεί πτήσεις από το Ντίσελντορφ προς τέσσερις ονειρεμένους προορισμούς στην Καραϊβική: την Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία δύο πτήσεις την εβδομάδα, το Πουέρτο Πλάτα κάθε Πέμπτη και το Βαραδέρο (Κούβα) κάθε Παρασκευή. Τέλος το Κανκούν στο Μεξικό θα εξυπηρετείται από την Eurowings μία φορά την εβδομάδα από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά.

Οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να πετούν από το Ντίσελντορφ προς το Ζάγκρεμπ (Κροατία) τρεις φορές την εβδομάδα, το Μαρακές (Μαρόκο) δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και την Χουργκάντα στην Αίγυπτο μία φορά την εβδομάδα.

Η Eurowings επεκτείνει το δίκτυο πτήσεών της και από τη νέα της βάση στο Μόναχο. Στους νέους προορισμούς από το Μόναχο περιλαμβάνονται η Φουερτεβεντούρα, το Λανθαρότε, η Τενερίφη και η Γκραν Κανάρια (όλοι στις Καναρίους Νήσους), καθώς και το Μαρακές και η Λισαβόνα (Πορτογαλία). Η αεροπορική εταιρεία θα πετάει επίσης από το Σάλτσμπουργκ προς δύο νέους προορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο – τέσσερις φορές την εβδομάδα προς Λονδίνο-Στάνστεντ και δύο φορές την εβδομάδα προς το Μπέρμιγχαμ και το Μάντσεστερ.

Brussels Airlines

Η Brussels Airlines καλωσορίζει την επερχόμενη χειμερινή περίοδο με περισσότερουςαπό 10 νέους, «ηλιόλουστους» προορισμούς. Από τις 29 Οκτωβρίου και δύο φορές την εβδομάδα η κορυφαία βελγική αεροπορική εταιρεία θα συνδέει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών με το Cabo Verde και την Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου (αεροδρόμια της Χουργκάντα και του Marsa Alam).

Η Brussels Airlines δρομολογεί επίσης μια δυναμική προσφορά στις Καναρίους Νήσους με νέες υπηρεσίες προς τη Λανζαρότε και τη Φουέρτεβεντούρα και με αυξημένο αριθμό πτήσεων στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια προς την Τενερίφη και το Λας Πάλμας. Από τον Φεβρουάριο και μετά, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα συνδέεται επίσης με την Πάλμα ντε Μαγιόρκα και την Αλμερία. Άλλοι νέοι προορισμοί στο χειμερινό πρόγραμμα είναι το Ενφίντα (Τυνησία) και το Αγκαντίρ (Μαρόκο).

Το Φουνσάλ (Μαδέρα) και το Μπορντό (Γαλλία), δύο προορισμοί που μέχρι τώρα περιλαμβάνονταν μόνο στο θερινό πρόγραμμα, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από την Brussels Airlines και το φετινό χειμώνα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024