Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη των Ιωαννίνων από το δήμο Ιωαννιτών
Προορισμός

Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη των Ιωαννίνων από το δήμο Ιωαννιτών

Το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων και περιπάτων 'Μαθαίνω για την πόλη μου' εντάσσεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου 2016-2019.

Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων, με τίτλο “Μαθαίνω για την πόλη μου” διοργανώνει για το προσεχές διάστημα στα Γιάννενα το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Σπήλαιο Περάματος.

Με αφετηρία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, όσοι κάτοικοι των Ιωαννίνων το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ορισμένες περιηγήσεις χαλαρωτικής ψυχαγωγίας στις ομορφότερες τοποθεσίες, τα μνημεία και τα μουσεία της περιοχής.

Να μάθουν, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών, άγνωστες, ενδιαφέρουσες πτυχές για τη δράση προσώπων και αποφάσεων που επηρέασαν την εξέλιξη της ιστορίας.

Να πληροφορηθούν για την καθημερινότητα και τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στον τόπο μας. Χωρίς όμως, κουραστικές διηγήσεις ή εξαντλητικές λεπτομέρειες και ημερομηνίες. Να βιώσουν τον περίπατο-ξενάγηση σαν μία μικρή εκδρομή αναψυχής.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, κ. Νίκος Γκόλας, “σκοπός του προγράμματος δεν είναι η επιστημονική επιμόρφωση, αλλά να γνωρίσουν οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες καλύτερα την πόλη τους. Να τη δουν αλλιώς. Να την αγαπήσουν ακόμη περισσότερο.

Και παράλληλα, να ενισχυθεί η τουριστική συνείδηση, να ενεργοποιηθεί η κινητοποίηση των συμπατριωτών μας και, ει δυνατόν, να αποτελέσουν τους αυριανούς ‘πρεσβευτές Τουρισμού’. Τους μελλοντικούς διαφημιστές του πραγματικά ποιοτικού τουριστικού προϊόντος που διαθέτουν τα Γιάννενα”. “Επιδιώκουμε”, συμπλήρωσε, “την περαιτέρω ανάδειξη της πόλης μας και την ενδυνάμωση της κοινωνικο-πολιτιστικής ταυτότητάς της”.

Τόνισε πως η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί, πρωτίστως από την ανταπόκριση των δημοτών και από τη διάθεση με την οποία θα το αγκαλιάσουν. “Εμείς”, πρόσθεσε, “ως δημοτική Αρχή, θέλουμε να προσφέρουμε μία ακόμη υπηρεσία στους Γιαννιώτες και τους Γιαννιώτισσες. Να τους παροτρύνουμε να αποκτήσουν μία νέα ευχάριστη συνήθεια, να δώσουμε ένα κάπως πιο δημιουργικό περιεχόμενο στους κυριακάτικους περιπάτους τους”.

Ο πρόεδρος του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων, κ. Νίκος Σαρακατσάνος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα εκπλαγεί με αυτά που θα δει στην ευρύτερη περιοχή, έστω κι αν νομίζει ότι είναι πολύ καλός γνώστης αυτής. “Ας μάθουμε την πόλη μας καλά. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον καθένα μας να αγαπάει πραγματικά τον τόπο που ζει, δραστηριοποιείται και κάνει όνειρα για τα παιδιά του” τόνισε.

Το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων και περιπάτων “Μαθαίνω για την πόλη μου” εντάσσεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου 2016-2019.

Ενέργειες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Μαθαίνω για την πόλη μου”

  • Οι ξεναγήσεις θα διεξάγονται Κυριακή, θα διαρκούν 3-3.30 ώρες και η εκκίνηση των περιπάτων θα γίνεται από συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού.
  • Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα επιβαρύνονται μόνο με το κόστος των 2 ευρώ για την είσοδο στο σπήλαιο Περάματος, όπου η ξενάγηση θα γίνεται από υπεύθυνο του σπηλαίου.  
  • Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας
  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τρέχουσας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή.
  • Ανώτερος αριθμός συμμετοχής για κάθε ξενάγηση είναι 30 άτομα (με 10 άτομα επιλαχόντες).
  • Η κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο (2) άτομα.
  • Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του δήμου ή αυτοπροσώπως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής, Μουλαϊμίδη 10, στα Γιάννενα.
  • Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό: 26510 37017.

 

Στη φωτογραφία, άποψη από το Σπήλαιο Περάματος.

 

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024