Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλ. Κουντουρά: 'Ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για τις επενδύσεις'
Τουριστική πολιτική

Έλ. Κουντουρά: 'Ο τουρισμός κινητήρια δύναμη για τις επενδύσεις'

Πάνω από 300 μεγάλες επενδύσεις σε υφιστάμενα και νέα 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για αδειοδοτήσεις σε ειδικές τουριστικές υποδομές έχουν κατατεθεί την τελευταία διετία στην υπηρεσία του υπουργείου, ΕΥΠΑΤΕ, που λειτουργεί ως one-stop-shop και διευκολύνει τις διαδικασίες για την έναρξη και υλοποίηση των σχεδίων.

Τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό και για επενδύσεις, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στο 18ο Συνέδριο Prodexpo.

“Μέσα σε συνθήκες σταθερότητας που εξασφάλισε η κυβέρνησή μας και με συγκεκριμένο σχέδιο που μας οδηγεί προς την ανάπτυξη, υλοποιούμε την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική μας με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό  αναδεικνύουμε τις νέες ευκαιρίες στην τουριστική ανάπτυξη με οφέλη που θα διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα και για επωφελείς επενδύσεις με επίκεντρο την υψηλή ποιότητα“.

H υπουργός αναφέρθηκε στις διαδοχικές υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τριετία που επιτεύχθηκαν μέσα από συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και που κινητοποίησαν σημαντικό διεθνές και εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Περισσότερες από 300 μεγάλες επενδύσεις σε υφιστάμενα και νέα 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για αδειοδοτήσεις σε ειδικές τουριστικές υποδομές έχουν κατατεθεί την τελευταία διετία στην υπηρεσία του υπουργείου, ΕΥΠΑΤΕ, που λειτουργεί ως one-stop-shop και διευκολύνει τις διαδικασίες για την έναρξη και υλοποίηση των σχεδίων.  

Μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 ενεργοποιήθηκαν πόροι για την ενίσχυση της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας και για την υλοποίηση έργων υποδομών στον τουρισμό, μεταξύ των οποίων η ανάδειξη και αξιοποίηση δημόσιου κτιριακού αποθέματος, η δημιουργία πολυλειτουργικώνπάρκων, η αξιοποίηση των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών.

Η υπουργός επισήμανε ότι σε συνέχεια επαφών και διαπραγματεύσεων, η ελληνική τουριστική αγορά προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον από κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς ομίλους που ενισχύουν το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιό τους στην Ελλάδα, καθώς και από επενδυτές από ΗΠΑ, Μέση Ανατολή, Ρωσία και Κίνα, που είτε έχουν δρομολογήσει συγκεκριμένα σχέδια ή διερευνούν νέες δυνατότητες στον τουριστικό τομέα και στο real estate.

Η Ελλάδα, με τη μοναδική ταυτότητά της, αποτελεί αυτήν τη στιγμή την πιο ελκυστική και ανταγωνιστική πρόταση, για νέες ευκαιρίες και νέες επιχειρηματικές κινήσεις στην τουριστική αγορά στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, τόνισε η κα Κουντουρά.

“Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε υψηλής προστιθέμενης αξίας επενδύσεις, σε ένα σταθερό και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει, διότι μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε την Ελλάδα σε ισχυρή πλεονεκτική θέση στον τουρισμό που αποτελεί τη μεγάλη επένδυση στο μέλλον μας”, κατέληξε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024