Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – ΣΕΤΚΕ
Περιφέρεια

Συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – ΣΕΤΚΕ

Κοινός στόχος περιφέρειας και ομοσπονδίας είναι η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και η ενίσχυση των μικρών παραγωγών, κάθε νησιού του Νοτίου Αιγαίου ξεχωριστά.

Σε συνέχεια της συνεργασίας για την διεκδίκηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του τίτλου “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίο, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, είχε χθες το μεσημέρι συνάντηση με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας  Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου, κ. Παναγιώτη Τοκούζη.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι δράσεις που θα κορυφωθούν το 2019, με σκοπό την εγρήγορση, ετοιμότητα, ενημέρωση και κινητοποίηση του συνόλου των μελών της ομοσπονδίας, η οποία αποτελεί κοινωνικό εταίρο του Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Αρχής γενομένης από την παρουσίαση του καλαθιού του αιγαιακού πρωινού στην Αθήνα, στις 26 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του 2ου Ανοιχτού Συνεδρίου της ΣΕΤΚΕ, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων, κοινός στόχος περιφέρειας και ομοσπονδίας είναι η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα  με τον τουρισμό και η ενίσχυση των μικρών παραγωγών, κάθε νησιού του Νοτίου Αιγαίου ξεχωριστά.

Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης δήλωσε την στήριξη της Ομοσπονδίας και της ΣΕΤΚΕ προς την περιφέρεια, στη διαδικασία δημιουργίας του φακέλου για την ένταξη της  αιγαιακής διατροφής (Aegean Diet), στον κατάλογο της UNESCO, ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, που αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχος τη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο, με δεδομένο ότι το Νότιο Αιγαίο είναι η περιοχή της Ελλάδας με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας και κινούν την οικονομία των μικρότερων νησιών.

Κοινός στόχος περιφέρειας και ΣΕΤΚΕ είναι, τα καταλύματα που υφίστανται πιέσεις από τις εξελίξεις στην οικονομία, να τοποθετηθούν στην αγορά, εθνική και διεθνή, στη διακριτή θέση που τους αναλογεί, με βάση τα χαρακτηριστικά τους, την συνεισφορά τους, την προοπτική και την δυναμική τους. Οι νέες διεθνείς τάσεις στον τουρισμό αναδεικνύουν ευκαιρίες στις οποίες, η μεταξύ τους συνεργασία θα εξασφαλίσει ότι δεν θα πάνε χαμένες, για αυτό  το πολύ ζωντανό κομμάτι της οικονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε φάση σχεδιασμού βρίσκεται σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση του τουρισμού εμπειρίας, μέσα από τις χιλιάδες μονάδες τουριστικών καταλυμάτων στο Νότιο Αιγαίο. Οι συνεργάτες και τα στελέχη της περιφέρειας, της ΣΕΤΚΕ και της Ομοσπονδίας Δωδεκανήσου, συνεργάζονται αυτή τη στιγμή, προκειμένου, το συντομότερο δυνατόν να παρουσιάσουν την κοινή δράση – πρόγραμμα, στον τομέα αυτό.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: “Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα τουριστικά καταλύματα αποτελούν το συντριπτικό κομμάτι και αιχμή του δόρατος της τουριστικής οικονομίας, του τουρισμού εμπειρίας αλλά και της επιτυχίας και των επιδόσεων του Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού. Η συνεργασία μας με τον θεσμικό εκπρόσωπο των καταλυματούχων, εμβαθύνεται χρόνο με το χρόνο, με στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών, της δυναμικής και της προοπτικής του κλάδου, για την ευημερία των νησιών μας”.

Η ΣΕΤΚΕ συμμετέχει επίσης στην 1η διεθνή έκθεση Τουρισμού Mediterranean International Tourism Exhibition, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C., στην Παιανία. Η ΣΕΤΚΕ θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο, στο οποίο οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της αλλά και για τις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις της.

Επίσης, στην κορυφαία εκδήλωση για τον τουρισμό, η διοίκηση της Συνομοσπονδίας θα παρέχει πληροφορίες στο ταξιδιωτικό κοινό σχετικά με τους αναπτυξιακούς της στόχους. Mιλώντας για τη Mediterranean International Tourism Exhibition, το προεδρείο της ΣΕΤΚΕ επισημαίνει ότι σηματοδοτεί μία νέα πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024