Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης5ο Navarino Challenge: Περισσότερες από 2.000 συμμετοχές, σε 16 αθλητικές δραστηριότητες
Αθλητικός τουρισμός

5ο Navarino Challenge: Περισσότερες από 2.000 συμμετοχές, σε 16 αθλητικές δραστηριότητες

Το Navarino Challenge είχε για ακόμα μια χρονιά διεθνή απήχηση, προσελκύοντας αθλητές από 17 χώρες.

“Η έμπνευση και η πρόκληση του αθλητισμού, είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου και να γίνεσαι καλύτερος την επόμενη φορά”. Με αυτήν την αρχή και φιλοσοφία, το “Navarino Challenge”, η γιορτή του αθλητικού τουρισμού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πλήθος συμμετοχών για 5η συνεχή χρονιά, το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου 2017 στην Μεσσηνία και την Costa Navarino.

Περισσότεροι από 2.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές και αθλήτριες απόλαυσαν ένα πλήρες πρόγραμμα 16 αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα σε τρεις ημέρες. Η διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν σημαντικοί αθλητές, προώθησε το Ολυμπιακό Πνεύμα και το “ευ αγωνίζεσθαι”, ενισχύοντας παράλληλα το μήνυμα της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής. Το “Navarino Challenge” είχε για ακόμα μια χρονιά διεθνή απήχηση, προσελκύοντας αθλητές από 17 χώρες: Αίγυπτο, Αυστραλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Βρετανία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Πακιστάν, Σουηδία, Ρωσία. Ο υπέροχος καιρός ήταν σύμμαχος καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου, με ιδανικές θερμοκρασίες για τους αθλητές.


Κολυμβητική διαδρομή 1 μιλίου του Navarino Challenge στον κόλπο του Ναυαρίνου, στο λιμάνι της Πύλου (photo by Elias Lefas).


Στην πρεμιέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, διεξήχθη το τουρνουά μπάσκετ 4on4, στο οποίο πρωταθλήτρια για πρώτη φορά αναδείχθηκε η ομάδα της Sportingbet. Ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του online gaming, η Sportingbet στήριξε ως επίσημος χορηγός την διοργάνωση για πρώτη χρονιά. Παράλληλα, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες που διέμεναν στο The Westin Resort Costa Navarino, με τη διοργάνωση του Sportingbet Welcome Party και τη γεμάτη ενέργεια μουσική του συγκροτήματος “48 Ώρες”.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου η δράση μεταφέρθηκε στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ο οποίος υποστήριξε για ακόμη μία χρονιά τη διοργάνωση και βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή των δράσεων στον κόλπο του Ναυαρίνου, στο λιμάνι της Πύλου. Οι αθλητές διένυσαν την κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.) που είχε σχεδιάσει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Κολύμβησης και τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Νίκος Γέμελος. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και σύμφωνα με τους κανονισμούς του open water της FINA, παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, κας Κέλλυς Αραούζου. Οι βραβεύσεις των πρώτων κολυμβητών πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη σηματοδοτώντας και την αρχή των εκδηλώσεων για τα 190 χρόνια από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, οι οποίες θα κορυφωθούν αυτή την εβδομάδα.


Μαθήματα TaeKwonDo στο Navarino Challenge από τον αργυρό Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη (photo by Mike Tsolis).


Το “Navarino Challenge” παρουσίασε για δεύτερη φορά τον αγώνα σκυταλοδρομίας Stand Up Paddling by BIC Sport. Η διασκεδαστική διαδρομή για τους αρχάριους και επαγγελματίες του SUP, αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή για γνωριμία με το άθλημα στα νερά του Ιονίου Πελάγους. Την υποστήριξή του ανέλαβε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η εταιρεία BIC, η οποία συνεχίζει την παρουσία της στο χώρο των θαλασσίων σπορ με την BIC Sport. Μάλιστα οι εγγραφές είχαν σταματήσει μια εβδομάδα νωρίτερα λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

Όλες οι θαλάσσιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη των ακόλουθων συνεργατών-φορέων: Λιμεναρχείο Πύλου, Ποσειδωνία, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πύλου “Νέστωρ”, Explore Messinia, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης, η Qatar Airways καλωσόρισε τον κόσμο στην ξεχωριστή βραδιά “A Night to Remember by Qatar Airways”. Την παρουσίαση ανέλαβε η κα Μαρία Μπεκατώρου, υπό τους gypsy jazz ρυθμούς του συγκροτήματος “Manounchedrome”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε επιτυχημένους αθλητές που έχουν διακριθεί παγκοσμίως. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους, κ. Λευτέρης Πετρούνιας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές μέσω ενός προσωπικού μηνύματος με βίντεο, ενώ ο χρυσός Παραολυμπιονίκης του Μπότσια, κ. Γρηγόρης Πολυχρονίδης, τιμήθηκε από την Marketing & Business Development Director της Costa Navarino, κα Μαρίνα Παπατσώνη. Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Πρεσβευτής των αγώνων και Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος, κ. Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο οποίος βραβεύθηκε από την Country Manager Greece & Cyprus της Qatar Airways, κα Τερέζα Σίσελ. H πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία είχε μια ακόμα έκπληξη στην βραδιά, καθώς κλήρωσε ένα διπλό αεροπορικό εισιτήριο για οποιονδήποτε προορισμό της εταιρίας παγκοσμίως. Τιμητική διάκριση πραγματοποιήθηκε και στους γονείς του κ. Καρνάζη, από τον Co-Founder του “Navarino Challenge”, Peter Poulos και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Active Media Group, κ. Άκη Τσόλη.


Μαθήματα pilates από τη Μάντη Περσάκη στο Navarino Challenge, στην Costa Navarino (photo by Babis Giritziotis).

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21,1 χλμ.), των 10 χλμ., και των 5 χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα). Με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino, οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές έτρεξαν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Στους αγώνες συμμετείχαν και δρομείς από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ της Καλαμάτας, “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ”, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή τους στο “Navarino Challenge” κατά την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (15 Οκτωβρίου).

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η παιδική διαδρομή του 1 χλμ., με την δυναμική παρουσία παιδιών της ευρύτερης περιοχής καθώς και συλλόγων, όπως του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου και του ΑΟ Ακρίτας. Τις διαδρομές είχε σχεδιάσει και επιμεληθεί ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της κορυφαίας πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, κ. Νίκος Πολιάς. Ο αγώνας των 21,1 χλμ. διεξήχθη με τη συμμετοχή του κ. Καρνάζη ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε το νέο βιβλίο του με τίτλο “Ο δρόμος προς τη Σπάρτη”, παρουσία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Για πρώτη φορά στην φετινή διοργάνωση υπήρχε χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες στο τρέξιμο.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα της πολυβραβευμένης διοργάνωσης, περιελάμβανε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στο The Westin Resort Costa Navarino και τις τρεις ημέρες. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν δραστηριότητες όπως: Boccia, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (με τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη κ. Γρηγόρη Πολυχρονίδη), αναρρίχηση και ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά (με την υποστήριξη του Navarino Outdoors), pilates (με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής, κα Μάντη Περσάκη), μπάσκετ, γκολφ (με την υποστήριξη του Navarino Golf Academy), kick boxing (με τον πρωταθλητή κ. Αλέξανδρο Νικολαΐδη), baby swimming και aqua aerobic (με την υποστήριξη του Swim Academy), tennis cross training (με την υποστήριξη του Navarino Racquet Academy) και πυγμαχία (με την υποστήριξη του Vizantinos target sport club).

Το “Navarino Challenge” πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την συνδιοργάνωση της Costa Navarino, του The Westin Resort Costa Navarino, της Active Media Group και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Το άθλημα της κολύμβησης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και το άθλημα του boccia υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Στη φωτογραφία, συμμετέχοντες δρομείς στο Navarino Challenge (photo by Babis Giritziotis).


Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024