Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο κλείσιμο της Monarch παρέσυρε σε πτώχευση την A1 Travel
Τουριστικά γραφεία

Το κλείσιμο της Monarch παρέσυρε σε πτώχευση την A1 Travel

Το κλείσιμο της Monarch και το πρόγραμμα ακυρώσεων της Ryanair, μετά την κρίση που είχε στις τάξεις των πιλότων της, οδήγησαν σε αύξηση των τιμών στις πτήσεις μικρών αποστάσεων σε παραθαλάσσιους προορισμούς, παράγοντες που συμπαρέσυραν την A1 Travel σε πτώχευση.

Η Chadwell Travel, η οποία δραστηριοποιείται ως A1 Travel, δήλωσε πτώχευση λόγω των εξόδων που προέκυψαν μετά την κατάρρευση της Monarch Airlines.

Το online -και με τηλεφωνικό κέντρο- τουριστικό πρακτορείο που εδρεύει στο Ilford και είναι επίσης κάτοχος Atol, μετέφερε κάτι λιγότερο από 100.000 επιβάτες το χρόνο από την CAA. Δραστηριοποιούταν κυρίως στην Ισπανία, στην Ιταλία και την Τουρκία.

Η Broadway Travel έχει αναλάβει τις μελλοντικές κρατήσεις και θα “προστατεύσει” το κομμάτι της διαμονής των διακοπών για τους πελάτες του πρακτορείου που δεν έχουν ακόμη ταξιδέψει.

Σύμφωνα με μια έγκυρες πηγές, προέκυψε ότι η πτώχευση του Α1 Travel έγινε λόγω της κατάρρευσης της Monarch, του πέμπτου μεγαλύτερου αερομεταφορέα του Ηνωμένου Βασιλείου, στις αρχές του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η CAA έχει ήδη επαναπατρίσει χωρίς κόστος όλους τους πελάτες της Monarch από το εξωτερικό.

Το κλείσιμο της Monarch και το πρόγραμμα ακυρώσεων της Ryanair, μετά την κρίση που είχε στις τάξεις των πιλότων της οδήγησαν σε αύξηση των τιμών στις πτήσεις μικρών αποστάσεων σε παραθαλάσσιους προορισμούς.

Τα οικονομικά προβλήματα του Α1 είδαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα καθώς είχε φτάσει η περίοδος των βρετανικών σχολικών διακοπών αυτήν τη περίοδο (half term break) και καθώς η εταιρεία έμεινε πίσω στις πληρωμές των προμηθευτών της.

Η τελευταία απόπειρα “αναστήλωσης” της εταιρείας απέτυχε και τελικά τέθηκε υπο προστασία.

Ο Andy Cohen, επικεφαλής της CAA για το Atol, δήλωσε: “Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η εταιρεία διέκοψε την λειτουργία της. Αυτό συνέβη πολύ πρόσφατα, επομένως δεν υπάρχουν διαθέσιμες εξελίξεις προς το παρόν.

Προσπαθούμε να έχουμε πλήρη εικόνα των γεγονότων, για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα τους καταναλωτές που έχουν κλείσει τις διακοπές τους με την εταιρεία. Λυπούμαστε που βλέπουμε έενα πρακτορείο που βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην αγορά να σταματά τη λειτουργία του”.

Το A1 Travel ήταν τμήμα του ομίλου TravelChecker και μέλος του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ABTA. Εκτός από ένα γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, διέθετε και ένα κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στην Ινδία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024