Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτους 40.000 ετησίως οι Εσθονοί τουρίστες στην Ελλάδα
Υπουργείο Τουρισμού

Στους 40.000 ετησίως οι Εσθονοί τουρίστες στην Ελλάδα

Στο 16ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού στην Εσθονία συμμετείχε η κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, η οποία και συνομίλησε με τον αναπλ. γενικό γραμματέα Οικονομικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών της Εσθονίας, αρμόδιο για τον τουρισμό, για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και δράσεων μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση του τουρισμού.

H γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε την Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού στο 16ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού στο Ταλίν της Εσθονίας.

Το φόρουμ συνδιοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την προεδρεύουσα χώρα Εσθονία στο Συμβούλιο της ΕΕ. Η κα Κουρνέτα συμμετείχε στις εργασίες του φόρουμ που επικεντρώθηκαν:

  • στην προώθηση της καινοτομίας στον τουρισμό μέσω της προώθησης της “ψηφιακής μετάβασης” για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου
  • στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας, ως κρίσιμου παράγοντα επιτυχίας στην βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και
  • στην εξισορρόπηση της ασφάλειας και του απρόσκοπτου του ταξιδιού στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, η κα Κουρνέτα συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Taleb Rifai, ο οποίος την συνεχάρη για την εκλογή της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την περίοδο 2018-2021.

Επίσης συνομίλησε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Οικονομικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών της Δημοκρατίας της Εσθονίας Viljar Lubi, αρμόδιο για τον τουρισμό, σχετικώς με την καινοτομία και τη ψηφιακή οικονομία και τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και δράσεων μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση του τουρισμού.

Η κα Κουρνέτα συναντήθηκε και με την πρέσβη κα Μαρία Καρνούτσου, με την οποία συζήτησαν για την τουριστική κίνηση από την Εσθονία -περίπου 40.000 σε ετήσια βάση- καθώς και για την προοπτική που υπάρχει, με δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, να ενισχυθούν σημαντικά τα τουριστικά μεγέθη για τα επόμενα χρόνια.

Η γενική γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα με τον αναπλ. γενικό γραμματέα Οικονομικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών  της Εσθονίας Viljar Lubi, αρμόδιο για τον τουρισμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024