Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαμαρτυρία του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου
ΕΟΤ

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος έχει χαρακτηρίσει τον ΕΟΤ 'απαξιωμένο οργανισμό', ζητώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλιστεί έμπρακτα η αναβάθμιση και ισχυροποίηση του οργανισμού που επαγγέλθηκε.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ως πρώτη αντίδραση έναντι της συνολικής  πολιτικής αντιμετώπισης της υπουργού Τουρισμού απέναντι στον Οργανισμό και τους υπαλλήλους του, αποφάσισε τη δίωρη (2ωρη)  διαμαρτυρία στις 30 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.30 έως και 12.30 στην είσοδο του Κτιρίου επί της οδού Τσόχα 7.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω κινητοποίησης θα συναποφασιστούν οι περαιτέρω αντιδράσεις του Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος έχει χαρακτηρίσει τον ΕΟΤ “απαξιωμένο οργανισμό”, ζητώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα
α) Να εξασφαλιστεί έμπρακτα η αναβάθμιση και ισχυροποίηση του οργανισμού που επαγγέλθηκε και να απαλείψει μέρος, έστω από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης που οδήγησαν τον ΕΟΤ σε απαξίωση, επαναφέροντας αυτόν στο θεσμικό του ρόλο.
β) Να επιβληθεί η διοικητική ηρεμία στον ΕΟΤ ο οποίος έχει διαταραχθεί τον τελευταίο καιρό από άστοχες απομακρύνσεις στελεχών και υπαλλήλων χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ή να έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό ζήτημα.

“Η επί δύο χρόνια και πλέον διαπραγμάτευση και υποσχέσεων για το νέο Οργανόγραμμα του ΕΟΤ βαδίζει για θεσμοθέτηση στο αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης χωρίς ουσιαστικά να ληφθούν υπ’όψη οι απόψεις των εργαζομένων στο σύνολό τους”, υποστηρίζει ο Σύλλογος. Ακόμη, ένα από τα βασικά αιτήματά του σχετικά με την επαναφορά αρμοδιοτήτων στον ΕΟΤ, που είναι να δοθεί επί πλέον στον ΕΟΤ ο Β’βάθμιος έλεγχος των τουριστικών υπηρεσιών, “απορρίφθηκε χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα από την πολιτική ηγεσία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024