Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαNEXTT: Νέα πρωτοβουλία από IATA και ACI για περισσότερη ασφάλεια και καλύτερη εμπειρία στο αεροδρόμιο
Αερομεταφορές

NEXTT: Νέα πρωτοβουλία από IATA και ACI για περισσότερη ασφάλεια και καλύτερη εμπειρία στο αεροδρόμιο

Η πρωτοβουλία New Experience in Travel and Technologies (NEXTT) θα διερευνά το πως επιβάτες, φορτία, αποσκευές και αεροσκάφος κινούνται καθ'όλη τη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός ταξιδιού.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αερομεταφορών (IATA), σε συνεργασία με το Airports Council International (ACI), παρουσίασαν τη νέα πρωτοβουλία New Experience in Travel and Technologies (NEXTT).

Υπό το πρίσμα του προβλεπόμενου διπλασιασμού της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών έως το 2036, θα απαιτούνται ολοένα και περισσότερο νέες ιδέες για τη βελτιστοποίηση της χρήσης των αναδυόμενων τεχνολογιών, των διαδικασιών και των σχεδιαστικών εξελίξεων στις αερομεταφορές. Το NEXTT στοχεύει να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του μέλλοντος, αναπτύσσοντας ένα κοινό όραμα για την ενίσχυση της εμπειρίας στον τομέα των μεταφορών, να κατευθύνει επενδύσεις στην αεροπορική βιομηχανία και να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν το ρυθμιστικό τους πλαίσιο.

“Δε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα και αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών μας με τις τρέχουσες διαδικασίες, τις εγκαταστάσεις και τους τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητάς μας. Και η διαχείρηση της ανάπτυξης σε όλο και μεγαλύτερα αεροδρόμια θα είναι όλο και πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Μαζί με τους εταίρους μας στα αεροδρόμια θα διερευνήσουμε τις σημαντικές αλλαγές στην τεχνολογία και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών, θέτοντας παράλληλα μερικά θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με το τι πραγματικά χρειάζεται να αλλάξει στα αεροδρόμια και τι μπορεί να γίνει εκτός αυτού του χώρου”, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του IATA.

“Το NEXTT θα επιδιώξει να προσφέρει στους ταξιδιώτες ένα απρόσκοπτο ταξίδι, διερευνώντας τις αυξημένες επιλογές επεξεργασίας διαδικασιών ‘off-site’. Ακόμη, διερευνώντας τη μείωση ή ακόμα και την εξάλειψη των ουρών, την αποτελεσματικότερη χρήση των χώρων και των πόρων μέσω της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής και τη βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των ενδιαφερομένων. Το NEXTT βρίσκει πιθανούς τρόπους για την ενσωμάτωση των συστημάτων και τη βελτίωση των λειτουργιών με τον πιο ασφαλή, αποτελεσματικό και βιώσιμο τρόπο προς όφελος των επιβατών και της βιομηχανίας”, δήλωσε η Angela Gittens, γενική διευθύντρια του ACI World.

Αεροδρόμια που ήδη συμμετέχουν στο NEXTT, ενσωματώνοντας διάφορες διαδικασίες στη λειτουργία τους είναι τα Amsterdam Airport Schiphol (AMS), Bangalore International Airport (BLR), Dubai International (DXB), Heathrow Airport (LHR) και Shenzhen Airport (Group) Co., Ltd. (SZX).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024