Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςLonely Planet: Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για το 2018
Προορισμοί

Lonely Planet: Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για το 2018

Η Χιλή βρίσκεται στην κορυφαία θέση της λίστας ως η καλύτερη χώρα για επίσκεψη το 2018, ενώ η Σεβίλλη παίρνει το βραβείο της πρώτης πόλης στον κόσμο προς επίσκεψη για τον επόμενη χρόνο.

Το Best in Travel 2018 του Lonely Planet είναι η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση των πιο “καυτών” προορισμών του κόσμου που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε λίστα ταξιδιώτη για τον επόμενο χρόνο. Το Lonely Planet αποκαλύπτει τις επιλογές του για τις δέκα κορυφαίες χώρες, προορισμούς, περιοχές καθώς και προορισμούς με τις καλύτερες τιμές, που οι εμπειρογνώμονές του συστήνουν στους ταξιδιώτες για το 2018.

Η Χιλή βρίσκεται στην κορυφαία θέση της λίστας ως η καλύτερη χώρα για επίσκεψη το 2018, ενώ η Σεβίλλη παίρνει το βραβείο της πρώτης πόλης στον κόσμο προς επίσκεψη για τον επόμενη χρόνο. Πίσω από την ισπανική πόλη είναι το Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ και η πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα. Η περιοχή η οποία θεωρείται ως “must” για επίσκεψη στο Lonely Planet’s Best in Travel 2018 είναι το Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, ενώ η ακτή Causeway στη βόρεια Ιρλανδία με την Αλάσκα και τις Ιουλιανές Άλπεις της Σλοβενίας να κατατάσσονται επίσης στα τρία κορυφαία μέρη. Το Ταλίν στην Εσθονία είναι ο κορυφαίος οικονομικός προορισμός για το 2018, ακολουθούμενο από το Lanzarote στις Καναρίες Νήσους και την Αριζόνα στις ΗΠΑ.

Για να αποφασιστεί ποιοι προορισμοί θα συμπεριληφθούν στην ετήσια λίστα Best in Travel της Lonely Planet απαιτείται μια διαδικασία που περιλαμβάνει την κοινότητα των συγγραφέων, εκδοτών και bloggers του Lonely Planet, οι οποίοι παρέχουν εκατοντάδες προτάσεις για μέρη που δεν πρέπει να χάσουν οι ταξιδιώτες. Αυτά τα μέρη κατόπιν “φιλτράρονται” για δεύτερη φορά από μια ομάδα ταξιδιωτικών εμπειρογνωμόνων του Lonely Planet, που τα εξετάζουν βάσει κριτηρίων, όπως το τοπικό ενδιαφέρον, ο ενθουσιασμός και ο παράγοντας έκπληξη (wow-factor), ώστε να αποφασίσουν τι να συμπεριλάβουν στον ετήσιο ταξιδιωτικό τους κατάλογο. Οι προορισμοί που έχουν επιλεγεί για το Best in Travel του Lonely Planet πρέπει να προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια εξαιρετική εμπειρία το επόμενο έτος. Για παράδειγμα, ίσως να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα συμβεί στην περιοχή αυτή μέσα στη χρονιά και το οποίο θα προσφέρει στους ταξιδιώτες νέα πράγματα που πρέπει να δουν και να κάνουν, ή ακόμα η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Lonely Planet θεωρεί ότι έχει παραβλεφθεί ή/και υποτιμηθεί και το συνιστούν στους ταξιδιώτες να το επισκεφθούν πριν τα πλήθη των τουριστών.

Το Best in Travel 2018 της Lonely Planet παρουσιάζει επίσης πέντε ταξιδιωτικές τάσεις, στις οποίες οι καταναλωτές θα πρέπει να δώσουν σημασία την επόμενη χρονιά, όπως αθλητικοί αγώνες, ταξίδια για χορτοφάγους και vegan ή επισκέψεις σε ιδιωτικά νησιά. Οι ειδικοί του Lonely Planet ξεχώρισαν επίσης τα δέκα καλύτερα πολιτισμικά ταξίδια για οικογένειες, καθώς και νεοανακαλυπτόμενα μέρη (και τα καλύτερα μέρη για διαμονή), στο πλαίσιο του Best in Travel 2018.

Η ιστοσελίδα του Lonely Planet, Best in Travel 2018, διαθέτει όλους τους προορισμούς που υπάρχουν στην έρευνα, όπως επίσης και πρόσθετες συμβουλές για μια επίσκεψη σε αυτούς. Τέσσερα βίντεο συνοδεύουν καθέναν από τους Νο1 προορισμούς, που αποκαλύπτουν τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκαν ως τα κορυφαία μέρη για ταξίδια το 2018. Όλα τα πλάνα τραβήχθηκαν με εξοπλισμό GoPro από τους ειδικούς της Lonely Planet στο δρόμο. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να λάβουν μέρος στην βίντεο καμπάνια “My Best in Travel” για να κερδίσουν πτήσεις μετ’επιστροφής προς την κορυφαία χώρα, τη Χιλή, και εξοπλισμό GoPro HERO6 Black, που παρέχεται από τον χορηγό GoPro.

Αναλυτικά οι λίστες
Top10 χώρες για το 2018
1. Χιλή
2. Νότια Κορέα
3. Πορτογαλία
4. Τζιμπουτί
5. Νέα Ζηλανδία
6. Μάλτα
7. Γεωργία
8. Αγ. Μαυρίκιος
9. Κίνα
10. Νότιος Αφρική

Top10 πόλεις για το 2018
1. Seville (Ισπανία)
2. Detroit (ΗΠΑ)
3. Canberra (Αυστραλία)
4. Hamburg (Γερμανία)
5. Kaohsiung (Ταϊβάν)
6. Antwerp (Βέλγιο)
7. Matera (Ιταλία)
8. San Juan (Πουέρτο Ρίκο)
9. Guanajuato (Μεξικό)
10. Oslo (Νορβηγία)

Top10 περιοχές για το 2018
1. Belfast & the Causeway Coast (Β. Ιρλανδία)
2. Alaska (ΗΠΑ)
3. Julian Alps (Σλοβενία)
4. Languedoc-Roussillon (Γαλλία)
5. Kii Peninsula (Ιαπωνία)
6. Aeolian Islands (Ιταλία)
7. Southern (ΗΠΑ)
8. Lahaul & Spiti (Ινδία)
9. Bahia (Βραζιλία)
10. Los Haitises National Park (Δομινικανή Δημοκρατία)

Top10 προορισμοί με την υψηλότερη αξία
1. Tallinn (Εσθονία)
2. Lanzarote, Canary Islands (Ισπανία)
3. Arizona (ΗΠΑ)
4. La Paz (Βολιβία)
5. Πολωνία
6. Essaouira (Μαρόκο)
7. Ην. Βασίλειο
8. Baja California (Μεξικό)
9. Jacksonville (ΗΠΑ)
10. Hunan (Κίνα)

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024