Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟκτώ νεκροί σε τρομοκρατική ενέργεια στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης
Τρομοκρατία

Οκτώ νεκροί σε τρομοκρατική ενέργεια στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προέτρεψε τους κατοίκους να επιδεικνύουν μεγάλη επαγρύπνηση και να ενημερώνουν τις αρχές για ο,τιδήποτε ασυνήθιστο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump διέταξε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στους αλλοδαπούς που επιθυμούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Ένας άνδρας που οδηγούσε φορτηγάκι το έριξε πάνω σε ποδηλάτες και περαστικούς χθες το μεσημέρι στο νοτιοδυτικό Μανχάταν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι -οι έξι από τους οποίους δεν ήταν Αμερικανοί υπήκοοι- και να τραυματιστούν άλλοι 11, στην πρώτη φονική επίθεση η οποία διαπράχθηκε στη Νέα Υόρκη μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Από τους οκτώ ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι πέντε ήταν πολίτες της Αργεντινής και μία υπήκοος Βελγίου, ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Εξωτερικών στο Μπουένος Άιρες και στις Βρυξέλλες. Η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε λόγο για 11 τραυματίες μετά την επίθεση, σε σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγονται τρεις Βέλγοι, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες. Οι πέντε Αργεντινοί που σκοτώθηκαν κατάγονταν από το Ροσάριο και είχαν πάει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από το τέλος των σπουδών τους. Η Βελγίδα, από τη Roulers της Φλάνδρας, επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη μαζί με την αδελφή και τη μητέρα της.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio χαρακτήρισε την επίθεση, η οποία διαπράχθηκε την ημέρα που οι Αμερικανοί γιόρταζαν το Helloween, μια “θρασύδειλη τρομοκρατική ενέργεια”. “Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τη Νέα Υόρκη”, δήλωσε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ στον τόπο της επίθεσης. Προέτρεψε τους Nεοϋορκέζους να επιδεικνύουν μεγάλη επαγρύπνηση και να ενημερώνουν τις αρχές για ο,τιδήποτε ασυνήθιστο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump διέταξε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στους αλλοδαπούς που επιθυμούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο 29χρονος άνδρας που οδηγούσε το φορτηγάκι, είναι ο Ουζμπέκος Sayfullo Saipov , κάτοικος του New Jersey, που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 2010 και διέθετε “Πράσινη Κάρτα” (άδεια μόνιμης παραμονής). Ο δράστης φώναξε “Αλλάχου Άκμπαρ” όταν βγήκε από το αυτοκίνητο. Συνελήφθη και είναι τραυματισμένος στην κοιλιά από σφαίρες τω ν αστυνομικών.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ανακοίνωσε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην εξαιρετικά τουριστική οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση σε οποιονδήποτε έχει φωτογραφίες ή βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης να της δώσει το υλικό αυτό.

Πολλοί Eυρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις ΗΠΑ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024