Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Air Mediterranean ξεκινά από 2 Νοεμβρίου πτήσεις από Αθήνα
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air Mediterranean ξεκινά από 2 Νοεμβρίου πτήσεις από Αθήνα

Η νεοσύστατη ελληνική εταιρεία (με έτος ίδρυσης το 2015) ξεκινά επίσημη εμπορική δραστηριότητα από αύριο, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, συνδέοντας το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' της Αθήνας με έξι προορισμούς σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή.

Η αεροπορική εταιρεία Air Mediterranean ξεκινά τις πτήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα, με δρομολόγια από Αθήνα προς Στοκχόλμη, Βαγδάτη (Ιράκ), Λονδίνο, Χαρτούμ (Σουδάν), Καζαμπλάνκα (Μαρόκο) και Τζέντα (Σαουδική Αραβία), ενώ αναμένεται και έβδομος προορισμός, ο οποίος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η νέα αεροπορική εταιρεία διαθέτει αυτήν τη στιγμή στόλο τριών αεροσκαφών Boeing 737, ενώ πρόκειται να παραλάβει άλλα δύο του ίδιου τύπου έως τα τέλη του 2017.

Η νέα αεροπορική εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα και η δημιουργία της βασίστηκε σε αραβικά κεφάλαια προερχόμενα κυρίως από τον Λίβανο και το Κατάρ (συμμετοχή και του σεΐχη Hamad Al Thani, ιδρυτή της Qatar Airways). Λιβανέζοι, οι οποίοι γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν και ζουν στην Ελλάδα απαρτίζουν και την ομάδα διοίκησης της εταιρείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πρόσωπα από τον πολιτικό χώρο, μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκπρόσωποι του διπλωματικού χώρου, εκπρόσωποι μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό και γνωστοί  Έλληνες προσκεκλημένοι. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ πραγματοποίησε αγιασμό και ευχήθηκε ασφαλείς και καλές πτήσεις για την Air Mediterranean.


Ο πρόεδρος Αντρέας Χάλλακ και η κα Έλενα Παπαρίζου, με μέλη του πληρώματος της εταιρείας.

Το λόγο πήραν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και στη συνέχεια ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Ανδρέας Χάλλακ. Ο κ. Κουρουμπλής  καλωσόρισε και παρουσίασε τα νέα δρομολόγια της εταιρείας και αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί η άφιξή  της στην Ελλάδα, καθώς και στη μελλοντική συμβολή της Air Mediterranean στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη. Ακολούθως, ο κ. Χάλλακ αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή να δημιουργήσει η εταιρεία  βάση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας: “Όταν με ρωτάνε γιατί (Ελλάδα), το αρχικό μου ένστικτο είναι να τους δείξω τον όμορφο καιρό και τα απίστευτα τοπία της χώρας. Στην πραγματικότητα όμως, η Ελλάδα προσφέρει πολλά σε μια εταιρεία με το όραμα της Air Mediterranean… μια στρατηγικά κομβική θέση στην Ευρώπη”. Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους, με ξεχωριστή αναφορά στους υπάλληλους και τους συνεργάτες της εταιρείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024